Măsuri administrative privind traficul rutier din sectorul 4 al Capitalei

Primăria Sectorului 4, prin Direcția Mobilitate Urbană, a demarat proiectul de optimizare a modului de alocare a locurilor de parcare de reședință prin care se urmărește transparentizarea gestionării acestora și simplificarea procedurilor prevăzute de lege.

Concret, proiectul vizează activități de inventariere,  marcare/remarcare și numerotare/renumerotare a tuturor locurilor de parcare de reședință din Sectorul 4.

În paralel, va fi dezvoltatăplatforma on-line tip hartă dinamică GIS (sistem informațional geografic) prin care cetățenii vor putea să vizualizeze în timp real locurile disponibile și să solicite electronic, fără a se deplasa la sediul Direcției, încheierea unui contract de utilizare a respectivului loc liber. Termenul limită de implementare a platformei este estimat pentru august 2018.

Astfel, informăm locuitorii Sectorului 4 că nu mai este necesar să depună on-line sau la Registratura Direcției Mobilitate Urbană solicitări privind acordarea dreptului de folosință a unor locuri de parcare, noua platformă fiind singura modalitate de a obține un loc de parcare de reședință, într-un mod transparent, aplicația oferind un plus de confort, eficacitate și performanță în rezolvarea chestiunii închirierii locurilor de parcare tip reședință. În plus, plata taxei de parcare de reședință se va putea efectua în multiple modalități și locații.

Toți cetățenii care au depus în decursul timpului solicitări pentru a beneficia de utilizarea unui loc de parcare de reședință, fie la D.G.I.T.L. S4, fie la Direcția Mobilitate Urbană, și care au specificat pe cerere, printre datele de contact, un număr de telefon și/sau adresă de e-mail vor fi înștiințați înainte de lansarea on-line a platformei, astfel încât să o acceseze, să vizualizeze locurile disponibile și să solicite atribuirea acestora. De asemenea, vom comunica public data lansării, prin intermediul mass-media, internet, Facebook precum și pe site-ul propriu și cel al Primăriei Sector 4.

Activitatea de inventariere și marcare/remarcare a locurilor de parcare de reședință a fost inițiată la data de 2 aprilie 2018 și până în prezent au fost marcate peste 11 000 locuri, dintre care aproximativ 1000 sunt locuri de parcare nou create iar circa 10 000 reprezintă locuri de parcare existente, remarcate. Estimăm că până la sfârsitul procesului de remarcare se vor identifica și se vor crea circa 5000 de noi locuri de parcare de reședință, fără a lua în calcul proiectele similare ce urmează a fi realizate de Primăria Sector 4, prin Direcția de Investiții și Achiziții Publice.

Începând cu luna mai 2018, a fost reluată numerotarea locurilor de parcare de reședință, respectându-se numerele actuale și acordându-se pentru locurile nou create numere noi, în concordanță cu cele existente deja. Estimăm că această componentă a proiectului se va finaliza în luna septembrie 2018.

Prin urmare, nu este necesară o solicitare expresă din partea cetățenilor cu privire la activitatea de inventariere, marcare/remarcare, și numerotare/renumerotare, având în vedere faptul că Direcția Mobilitate Urbană va realiza trasarea și numerotarea, conform planului operațional, la nivelul întregului Sector 4.

Totodată aducem la cunoștința publicului faptul că Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, instituție în subordinea Consiliului Local Sector 4, înființată prin H.C.L. Sector 4 Nr. 8 din 31.01.2018, va implementa la nivelul sectorului o serie de proiecte pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic, a siguranței   pietonilor și participanților la trafic, dezvoltarea transportului alternativ, monitorizarea poluării și soluții de tip Smart City.

Pentru orice informații suplimentare sau eventuale sugestii, vă rugăm să ne contactați la e-mail: dmu@ps4.ro sau parcari.resedinta@mobilitateurbana4.ro

În maximum şase luni, străzile şi bulevardele principale din sectorul 4 se lărgesc la patru benzi

Sufocată zilnic, la orele de vârf, de mii de maşini care circulă către şi dinspre judeţul Ilfov, Şoseaua Berceni va avea, cel târziu, până la jumătatea lunii noiembrie a acestui an, câte patru benzi de circulaţie, pe toată lungimea ei de cinci kilometri.

Lucrările au început de anul trecut dar sunt dintre cele mai complexe. Şi asta întrucât, până la lărgirea efectivă a părţii carosabile, acestea presupun, în primul rând, relocarea reţelelor de utilităţi (apă-canal), care, împreună cu reţeaua de iluminat public vor fi extinse până la Şoseaua de Centură.

Mai mult, lucrările de lărgire vor fi completate prin construcţia de către Ministerul Transporturilor a unei pasarele situată la intersecţia Şoselei Berceni, cu Şoseaua de Centură.

Nu se lucrează doar pe Şoseaua Berceni. Alte trei mari artere de circulaţie care traversează sectorul 4 s-au transformat în şantier. Aşa se face că, în momentul de faţă lucrările de lărgire au început şi pe Şoseaua Turnu Măgurele, care va avea încă o bandă pe fiecare sens de mers, pe tronsonul cuprins între Apărătorii Patriei şi intersecţia cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu.

Totodată, Strada Caporal Luică este reconfigurată. Aflată într-o zonă de tranzit, intens circulată între sectoarele 4 şi 5, strada va fi supralărgită la două benzi de circulaţie pe sens, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Constantin Brâncoveanu şi Şoseaua Giurgiului, astfel încât şoferii să scape de cozile ce se formează la una dintre cele mai aglomerate ieşiri din Capitală, cea spre Giurgiu. Mai mult, pe toate cele trei artere, concomitent cu lucrările de lărgire, se amenajează şi parcări în spic, acolo unde traficul permite acest lucru, se modifică trotuarele, pentru ca pietonii să poată circula în cele mai sigure condiţii, dar se reamenajează şi spaţiile verzi.

Noi locuri de parcare sunt configurate şi pe principalele bulevardele din sectorul 4. Demarate la finalul anului trecut, parcările în spic de pe Bulevardul Tineretului sunt gata deja, iar cele de pe Bulevardul Alexandru Obregia sunt finalizate în proporţie de 85 la sută.

Totodată, alte parcări în spic sunt amenajate pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, unde au fost luate măsuri speciale şi pentru creşterea siguranţei traficului. Astfel, scuarul construit iniţial pe tronsonul cuprins între Şoseaua Turnu Măgurele şi intersecţia cu Strada Niţu Vasile, pentru a delimita cele două sensurile de mers, va fi prelungit până la intersecţia cu Şoseaua Olteniţei.

Toate aceste lucrări trebuie să fie gata, cel mai târziu, până la jumătatea lunii noiembrie a acestui an, pentru a nu se pierde finanţarea acestor proiecte extrem de importante”, a spus primarul Daniel Băluţă.

În evidenţele Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 4 sunt înregistrate un număr de aproximativ 140.000 de autovehicule şi 44.000 de locuri de parcare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.