Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Măsuri anticaniculă dispuse de Primăria Municipiului București

Publicat: vineri, 23 iunie 2017

Primăria Municipiului București (PMB) va amplasa 20 de corturi și zece containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte ale Capitalei, date fiind temperaturile ridicate de până la 34-35 de grade Celsius și atingerea pragului critic de 80 al indicelui temperatură/umezeală, ce se anunță în următoarea perioadă, a anunțat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit edilului șef, corturile vor fi amplasate în perioada următoare în Piața Victoriei, Piața Romană, rond ASE, Piața Universității — în zona Spitalului Colțea și a Institutului de Arhitectură, Piața Unirii, bulevardul Regina Maria, Piața Moghioroș, Piața C.A. Rosetti, Piața Iancului — la Metrou.

Săptămâna viitoare, a adăugat Firea, vor fi amplasate zece containere anticaniculă în Piața Victoriei, Herăstrău, Piața Romană, Unirea, Dristor, Parcul Carol, Piața 11 Iunie, bulevardul Regina Maria, Arhitectură și Obor.

„Vor fi mult mai bine pregătite, mult mai dotate, vor oferi servicii superioare pentru cetățenii care ar putea nevoie de îngrijiri medicale. De acest proiect se va ocupa Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București”, a precizat Firea la comandamentul convocat pentru combaterea efectelor caniculei.

Edilul șef a precizat că a discutat cu reprezentanții conducerii RATB, care vor lua toate măsurile astfel încât să fie cât mai puține mijloace de transport în comun care nu au aer condiționat, să crească confortul călătorilor pe timp de vară și, de asemenea, să se ia măsurile care se impun pentru ca timpii de așteptare în stațiile RATB să scadă în această perioadă de disconfort termic.

Primarul general a solicitat Poliției Locale să intensifice controalele în piețe și să ia toate toate măsurile pentru ca alimentele care se vând să fie păstrate în bune condiții, frigiderele să fie în stare de funcționare, astfel încât să nu existe situații în care să fie vândute cetățenilor alimente alterate.

De asemenea, Firea a solicitat Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București să monitorizeze atent situația persoanelor fără adăpost, în această perioadă, precum și cazurile sociale și să intervină dacă este cazul.

„Apa Nova să asigure apa potabilă necesară populației și intervenția în regim de urgență la orice avarie care are ca efect întreruperea asigurării apei potabile în Municipiul București, menținerea în regim prelungit a fântânilor arteziene. De asemenea, măsuri pentru menținerea în funcțiune a celor 58 de cișmele aflate în administrația Apa Nova din București”, a subliniat primarul general.

Totodată, Firea le-a reamintit operatorilor de salubritate că este interzisă spălarea sau stropirea în anotimpul călduros în intervalul orar 13,00——17,00. „De asemenea, vă solicit concursul dumneavoastră astfel încât să se respecte programul de evacuare a deșeurilor menajere și să intensificați numărul de ridicări de deșeuri menajere de la unitățile de alimentație publică, cât și de la piețele agroalimentare”, a mai precizat primarul general.

Potrivit Gabrielei Băncilă, director la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în cursul acestei zile a fost emisă o informare meteorologică privind instabilitatea accentuată, dar și disconfortul termic, care va fi resimțit și în București.

„Informarea este valabilă pentru ziua de mâine, de la ora 13,00, până în dimineața zilei de sâmbătă, timp în care, inclusiv în Capitală, disconfortul termic va fi în creștere, odată cu creșterea valorilor termice, estimând pentru mâine după-amiază o temperatură apropiată de pragul caniculei, în jur de 34 de grade, posibil 35 de grade în centrul orașului, și coroborată cu umezeala din aer, vorbim despre posibila atingere a pragului critic de 80 al indicelui temperatură/umezeală. Ulterior, așa cum informează ANM, acest val de căldură se va menține pentru regiunile din jumătatea de sud a României, inclusiv în Capitală, atât la sfârșitul acestei săptămâni, cât și pe parcursul celei viitoare, cel mai probabil, în prima sa jumătate, urmând a se înregistra temperaturi în orele amiezii în jurul pragului de caniculă”, a anunțat Băncilă.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=82356

Publicat de la data iun. 23 2017. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 august 2018, 6:09
 

N
Senin
17°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:20
Apus: 20:20
Prognoza 17 august 2018
Zi
 

NNE
Parţial însorit
34°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

N
Predominant senin
20°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-08-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 19:30 si 20:30 In zona : Județul Bistriţa-Năsăud: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Bistriţa-Năsăud: Rodna, Lunca Ilvei, Șanț;Județul Maramureş: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Maramureş: Sighetu Marmației, Borșa, Vișeu de Sus, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-08-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 19:30 si 20:30 In zona : Județul Bihor: Salonta, Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai, Diosig, Brusturi, Ciumeghiu, Nojorid, Tăuteu, Șimian, Sălard, Curtuișeni, Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Derna, Sârbi, Abram, Sălacea, Borș, Girișu de Criș, Roșiori, Tarcea, Abrămuț, Cherechiu, Cefa, Ciuhoi, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-08-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 19:10 si 20:00 In zona : Județul Cluj: Poieni, Negreni, Săcuieu, Ciucea;Județul Sălaj: Sâg, Valcău de Jos, Plopiș, Halmășd, Boghiș;Județul Satu Mare: Tășnad, Pișcolt, Andrid, Santău, Cehal, Pir, Săuca, Săcășeni; Se vor semnala : averse care vor cumula local […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-08-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 19:05 si 20:00 In zona : Județul Bihor: Bratca, Vadu Crișului, Borod, Șuncuiuș, Aușeu, Măgești, Bulz;Județul Caraş-Severin: Bozovici, Prigor, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Eftimie Murgu, Lăpușnicel, Șopotu Nou; Se vor semnala : averse ce pot cumula 25-30 l/mp, frecvente […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-08-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 19:05 si 20:00 In zona : Județul Suceava: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Suceava: Vatra Dornei, Șaru Dornei, Panaci; Se vor semnala : averse care vor cumula local 25...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale […]

Loto

Horoscop

 • 121.160 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team