Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Măsuri anticaniculă dispuse de Primăria Municipiului București

Publicat: vineri, 23 iunie 2017

Primăria Municipiului București (PMB) va amplasa 20 de corturi și zece containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte ale Capitalei, date fiind temperaturile ridicate de până la 34-35 de grade Celsius și atingerea pragului critic de 80 al indicelui temperatură/umezeală, ce se anunță în următoarea perioadă, a anunțat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit edilului șef, corturile vor fi amplasate în perioada următoare în Piața Victoriei, Piața Romană, rond ASE, Piața Universității — în zona Spitalului Colțea și a Institutului de Arhitectură, Piața Unirii, bulevardul Regina Maria, Piața Moghioroș, Piața C.A. Rosetti, Piața Iancului — la Metrou.

Săptămâna viitoare, a adăugat Firea, vor fi amplasate zece containere anticaniculă în Piața Victoriei, Herăstrău, Piața Romană, Unirea, Dristor, Parcul Carol, Piața 11 Iunie, bulevardul Regina Maria, Arhitectură și Obor.

„Vor fi mult mai bine pregătite, mult mai dotate, vor oferi servicii superioare pentru cetățenii care ar putea nevoie de îngrijiri medicale. De acest proiect se va ocupa Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București”, a precizat Firea la comandamentul convocat pentru combaterea efectelor caniculei.

Edilul șef a precizat că a discutat cu reprezentanții conducerii RATB, care vor lua toate măsurile astfel încât să fie cât mai puține mijloace de transport în comun care nu au aer condiționat, să crească confortul călătorilor pe timp de vară și, de asemenea, să se ia măsurile care se impun pentru ca timpii de așteptare în stațiile RATB să scadă în această perioadă de disconfort termic.

Primarul general a solicitat Poliției Locale să intensifice controalele în piețe și să ia toate toate măsurile pentru ca alimentele care se vând să fie păstrate în bune condiții, frigiderele să fie în stare de funcționare, astfel încât să nu existe situații în care să fie vândute cetățenilor alimente alterate.

De asemenea, Firea a solicitat Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București să monitorizeze atent situația persoanelor fără adăpost, în această perioadă, precum și cazurile sociale și să intervină dacă este cazul.

„Apa Nova să asigure apa potabilă necesară populației și intervenția în regim de urgență la orice avarie care are ca efect întreruperea asigurării apei potabile în Municipiul București, menținerea în regim prelungit a fântânilor arteziene. De asemenea, măsuri pentru menținerea în funcțiune a celor 58 de cișmele aflate în administrația Apa Nova din București”, a subliniat primarul general.

Totodată, Firea le-a reamintit operatorilor de salubritate că este interzisă spălarea sau stropirea în anotimpul călduros în intervalul orar 13,00——17,00. „De asemenea, vă solicit concursul dumneavoastră astfel încât să se respecte programul de evacuare a deșeurilor menajere și să intensificați numărul de ridicări de deșeuri menajere de la unitățile de alimentație publică, cât și de la piețele agroalimentare”, a mai precizat primarul general.

Potrivit Gabrielei Băncilă, director la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în cursul acestei zile a fost emisă o informare meteorologică privind instabilitatea accentuată, dar și disconfortul termic, care va fi resimțit și în București.

„Informarea este valabilă pentru ziua de mâine, de la ora 13,00, până în dimineața zilei de sâmbătă, timp în care, inclusiv în Capitală, disconfortul termic va fi în creștere, odată cu creșterea valorilor termice, estimând pentru mâine după-amiază o temperatură apropiată de pragul caniculei, în jur de 34 de grade, posibil 35 de grade în centrul orașului, și coroborată cu umezeala din aer, vorbim despre posibila atingere a pragului critic de 80 al indicelui temperatură/umezeală. Ulterior, așa cum informează ANM, acest val de căldură se va menține pentru regiunile din jumătatea de sud a României, inclusiv în Capitală, atât la sfârșitul acestei săptămâni, cât și pe parcursul celei viitoare, cel mai probabil, în prima sa jumătate, urmând a se înregistra temperaturi în orele amiezii în jurul pragului de caniculă”, a anunțat Băncilă.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=82356

Publicat de la data iun. 23 2017. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 noiembrie 2019, 10:54
 

ENE
Noros
12°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 10°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:14
Apus: 16:47
Prognoza 18 noiembrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
18°C
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-11-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Brăila: Ianca, Șuțești, Ulmu, Movila Miresii, Dudești, Măxineni, Cireșu, Mircea Vodă, Zăvoaia, Galbenu, Jirlău, Salcia Tudor, Ciocile, Roșiori, Surdila-Găiseanca, Vișani, Gradiștea, Râmnicelu, Surdila-Greci, Scorțaru Nou, Racoviță, Făurei;Județul Ialomiţa: Urziceni, Fierbinți-Târg, Coșereni, Manasia, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-11-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Suceava: zona joasă;Județul Galaţi;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Vaslui; Se vor semnala : local - ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-11-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 23:20 si 05:00 In zona : Județul Caraş-Severin; Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55-65 km/h, iar la munte 75-90km/h

Loto

Horoscop

 • 241.361 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team