Măsuri extraordinare de securitate pentru funeraliile fostului premier Margaret Thatcher

Autorităţile britanice au adoptat măsuri extraordinare de securitate cu prilejul funeraliilor fostului prim-ministru britanic Margaret Thatcher, programate pentru miercuri la Londra, transmit canalele media britanice.

Astfel, poliţia a monitorizat în ultimele zile situaţia din reţelele sociale în eventualitatea organizării unor protestelor, ce ar putea degenera în violenţe. Unele ziare nu excludeau marţi seara ca în zorii zilei de miercuri poliţia să opereze câteva arestări preventive în acest sens.

Aproape 4.000 de poliţişti vor asigura siguranţa şi ordinea publică la Londra în ziua funeraliilor ex-premierului Margaret Thatcher.

Măsurile de securitate sporite sunt legate nu numai de faptul că la ceremonie va fi prezentă regina Elisabeta a II-a cu soţul ei, prinţul Philip, şi de posibilele proteste, dar, de asemenea, şi de faptul că, luni, în oraşul american Boston, un atac terorist a răpit viaţa a trei persoane şi a rănit altele peste 170, dintre care 17 se află în stare critică, la linia de sosire a unui maraton tradiţional.

De la ora locală 07:30, la Londra au fost blocate aproximativ 20 de străzi, care vor fi deschise circulaţiei pe măsura deplasării procesiunii funerare. Direcţia de transporturi londoneză a recomandat şoferilor să încerce să evite centrul oraşului pe tot parcursul zilei.

Detalii AICI pesurse.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.