MDRAPFE a transmis Autorității de Audit pachetele de desemnare pentru încă trei programe operaționale 2014-2020

În 20 martie 2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a transmis către Autoritatea de Audit (AA) pachetele pentru desemnarea sistemelor de management și control aferente Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, Programului Operațional Capacitate Administrativă și Programului Operațional Inițiativa pentru IMM.

 

”Pentru a îndeplini angajamentele pe care ni le-am asumat prin Programul de guvernare în ceea ce privește acreditarea autorităților implicate în gestionarea programelor operaționale 2014-2020, am înaintat Autorității de Audit documentele necesare desemnării pentru încă trei programe operaționale. Constat cu bucurie că eforturile susținute ale întregii echipe au dat rezultate”, a afirmat doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene.

 

Până la sfarșitul lunii aprilie, MDRAPFE va finaliza și va transmite AA pachetele de documente necesare acreditării programelor operaționale: Infrastructură Mare (POIM), Regional (POR), Capital Uman (POCU), Competitivitate (POC). Ulterior, Autoritatea de Audit va analiza documentele și va derula câte o misiune de audit la nivelul fiecărui program. Aceste acțiuni sunt necesare pentru emiterea opiniei „fără rezerve”, condiție esențială pentru acreditarea sistemelor de management și control. 

 

Acreditarea sistemului de gestionare a fondurilor este condiția esențială pentru a rambursa de la Comisia Europeană cheltuielile din proiectele cu fonduri europene.

Până la 31 decembrie 2016 au fost desemnate doar trei sisteme de gestiune și control, respectiv Autoritatea de Management și Autoritatea de Certificare pentru:

•        Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia 2014-2020;

•        Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG V-A România – Bulgaria;

•        Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.