Meat Blitz-Calculator, tehnologia care îți arată relația strânsă dintre consumul de carne și mediu

Meat Blitz-Calculator este un nou calculator online care dezvăluie în detaliu impactul pe care consumul individual de carne îl are asupra mediului, punând în perspectivă cantitatea imensă de resurse folosite pentru a produce carnea.

Pornind de la numărul de ani în care utilizatorul a consumat carne și de cantitatea de carne (pasăre, porc și vită) consumată săptămânal, calculatorul oferă date utile referitoare la impactul asupra mediului.

Aplicația calculează cantitatea de apă folosită, precum și emisiile de carbon și cantitatea de antibiotice ingerată odată cu carnea. În plus, dezvăluie și numărul de animale sacrificate. Vegetarienii pot utiliza calculatorul pentru a vedea cât de multe resurse au salvat prin renunțarea la carne.

Calculatorul indică și numărul de animale care vor fi salvate și economiile făcute din punct de vedere al resurselor dacă 50% din carnea consumată  ar fi înlocuită cu o dietă vegetariană.

Consumul de carne ridică probleme majore pentru mediu, pentru bunăstarea animalelor dar și pentru sănătatea umană. În SUA, 80% dintre antibioticele prescrise sunt folosite pentru animale. Acestea ajung în corpul uman prin carnea consumată și creează toleranță, facilitând apariția unor super-bacterii rezistente la antibiotice care pot cauza infecții fatale.

Consumul ridicat de carne are un impact major și asupra schimbărilor climatice. Multe păduri și pajiști sunt transformate în terenuri agricole pentru a hrăni animalele, proces care duce la eliberarea unor cantități mari de CO2 în atmosferă odată cu tăierea copacilor și degradarea solului.

În plus, vacile emit o cantitate semnificativă de metan. O vacă emite aproape 200 de litri de gaz metan pe zi, afectând climatul în aceeași măsură ca o mașină care parcurge peste 17.000 de kilometri.

Autorii aplicației recomandă înlocuirea a cel puțin 50% din consumul de carne cu o dietă vegetariană, schimbare care ar avea un impact pozitiv major asupra mediului.

 

Sursa: Green Report

Foto: BlitzResults

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.