Mechel va reporni unităţile de la Târgovişte şi de la Buzău în martie

Mechel Târgovişte va reporni unităţile de la Târgovişte şi de la Buzău la începutul lunii martie, a anunţat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii conducerii companiei.

‘La începutul lunii martie Mechel va reporni unităţile de la Târgovişte şi de la Buzău. Salariaţii primesc acum 75% din drepturile cuvenite. Aceasta înseamnă 80% din întreaga capacitate de până acum din unităţile Mechel. De asemenea, 3.000 de salariaţi din cei 4.000 vor începe lucrul. (…) La Brăila şi Câmpia Turzii va fi un proces de reorganizare şi în funcţie de rezultate se va discuta şi numărul de salariaţi care vor fi reintegraţi. Acţionarul nu a exclus ipoteza unor disponibilizări dar le-a pus în corelare cu reuşita acestei strategii’, a declarat Varujan Vosganian.

Mechel Târgovişte a cerut intrarea în procedura reorganizării judiciare.

‘Dorim să menţionăm că se are în vedere protejarea intereselor societăţii şi relansarea activităţii pe baze solide, în temeiul unui plan de reorganizare, care avem convingerea că va conduce la viabilizarea societăţii. Cu sprijinul Invest Nikarom, societatea care deţine indirect pachetul majoritar de acţiuni, se vor face eforturi pentru repornirea activităţii la Mechel Târgovişte în condiţii de eficienţă economică’, se arată într-un comunicat al BVB.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.