Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

MediaSind salută reinstaurarea păcii sociale la AGERPRES

Publicat: vineri, 01 martie 2013

Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind salută decizia primului ministru Victor Ponta de a schimba conducerea Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES „…în urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii AGERPRES împotriva angajaţilor agenţiei” – potrivit comunicatului de presă al Guvernului. Totodată, Comitetul Executiv a luat act şi de validarea, în data de 25 februarie 2013, în şedinţă comună, de către Camera Deputaţilor şi a Senatului, a noului director general al ANP AGERPRES, Alexandru Ion Giboi. Având în vedere această decizie, FRJ MediaSind apreciază  deschiderea către reinstaurarea păcii sociale în cea mai mare agenţie publică de presă, demonstrată de către noul director general în cadrul unei prime întâlniri principiale cu conducerea Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti, organizaţie semnatară a Contractului Colectiv de Muncă din ANP AGERPRES. De asemeni, FRJ MediaSind susţine revenirea prestigioasei agenţii, cu o vechime de peste 130 ani în slujba statului român, la statutul de veritabilă instituţie europeană de presă, în care jurnaliştii să  fie trataţi ca adevăraţi profesionişti şi nu ca slujbaşi politici dintr-o feudă a unor grupuri de interese. FRJ MediaSind şi Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti mulţumesc, totodată, tuturor celor care, în decursul acestor ani de conflicte cu administraţia Roşca, au sprijinit cauza angajaţilor AGERPRES.

 

 

Respectarea Convenţiilor OIM şi a directivelor europene

Într-o scrisoare semnată, în premieră, de preşedintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor (FIJ), Jim Boumelha şi preşedintele Federaţiei Europene a Jurnaliştilor (FEJ), Arne Konig,  transmisă Preşedintelui României, Traian Băsescu, Primului Ministru, Victor Ponta, Preşedintelui Senatului, Crin Antonescu şi Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cele mai mari organizaţii din lume ale jurnaliştilor solicită puterii de la Bucureşti să respecte Convenţiile Organizaţiilor Internaţionale a Muncii şi Directivele europene din domeniul relaţiilor de muncă.

Liderii a peste 600.000 de jurnalişti din peste 100 de ţări îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu abuzurile conducerii interimare a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES împotriva propriilor salariaţi şi a Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti, afiliat la Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind. „Vă scriem în numele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor (IFJ) şi a grupului său regional, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (EFJ), pentru a reitera îngrijorarea în legătură cu faptul că autorităţile dumneavoastră nu au reuşit să acţioneze pentru a stopa abuzurile conducerii Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES împotriva propriilor angajaţi şi împotriva Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti, cu încălcarea Contractului Colectiv de Muncă. Noi îl susţinem pe membrul nostru afiliat, FRJ MediaSind în efortul său de a apăra libertatea de exprimare şi libertatea de asociere, şi de a se asigura că toate aspectele Contractului sunt respectate. FEJ şi FIJ sprijină protestele FRJ MediaSind la Comisia Europeană şi Organizaţia Internaţională a Muncii şi solicită autorităţilor române să respecte Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi Directivele Europene în domeniul relaţiilor de muncă şi să se asigure că legea este respectată cu stricteţe în toate instituţiile publice de presă”, se arată în document.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=298

Publicat de la data mart. 1 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 decembrie 2019, 13:37
 

VSV
Soare
12°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 50%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:46
Apus: 16:37
Prognoza 17 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Soare
13°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Predominant senin
4°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 249.170 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team