MedLife și CONPET intră în proiectul InvestingRomania.com

Companiile MedLife (simbol bursier M) și CONPET (simbol bursier COTE), care au intrat în componența indicelui BET în urmă cu trei luni, au fost incluse în proiectul InvestingRomania.com, primul motor informațional dedicat investitorilor lansat de Bursa de Valori București (BVB) și AGERPRES.

Ca urmare a includerii MedLife și CONPET în cadrul InvestingRomania.com, investitorii vor avea acces la știri AGERPRES, rapoarte ale analiștilor asupra acestor companii și vor putea folosi în analiza lor comparatorul, instrument care le permite să compare atât pe baza indicatorilor de tranzacționare, cât și a celor financiari. CONPET are ca principală activitate transportul prin conducte și pe calea ferată a țițeiului intern și din import, gazolinei, condensatului și etanului lichid către rafinăriile din România, în timp ce Medlife este cel mai mare operator privat de servicii de sănătate din România.

„MedLife și CONPET se alătură grupului prestigios de companii incluse în InvestingRomania și care respectă un înalt standard în comunicarea cu investitorii. Acest portal a ajuns la scurt timp de la lansare apreciat și urmărit atât pe plan local, cât și internaționali, de investitori individuali și instituționali, actuali sau potențiali” spune Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

Selecția companiilor incluse în proiect este una extrem de riguroasă, spune CEO-ul BVB. „Pentru ca o companie să fie selectată în proiect, BVB a luat în considerare o serie de criterii cum ar fi raportarea prin noul sistem IRIS atât în limba română, cât și în limba engleză, o bună guvernanță corporativă și acoperirea de către minimum doi analiști financiari,” explică Ludwik Sobolewski.

InvestingRomania.com include conținut relevant pentru piața de capital românească folosind patru surse de informare: știri AGERPRES, analize și estimări ale analiștilor financiari, raportări curente și periodice transmise bursei, prezentări și noutăți venite de la companiile listate. De la lansarea acestuia, în 11 aprilie, portalul a fost accesat de peste 35 de mii de utilizatori care au generat mai mult de 100 de mii de afișări de pagini. O treime din sesiuni au provenit de la persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani. Majoritatea accesărilor au fost din România, urmate de cele din Polonia, Marea Britanie, Germania și SUA.

 

Portalul InvestingRomania.com a fost dezvoltat, aparține și este întreținut de către societatea Bursa de Valori București (“BVB”), având scopul de a servi ca sursă specifică și complexă de informare a investitorilor de pe piața de capital în privința societăților admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere și sistemul alternativ de tranzacționare administrate de BVB, pe baza informațiilor, analizelor și documentelor încărcate de către terțe părți care au acceptat să furnizeze informații pe portal, incluzând: Societăți listate, colaboratori ai BVB, inclusiv analiști ai unor societăți de servicii de investiții financiare si instituții de credit.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.