Meteorologii englezi anunţă o răcire accentuată începând de luni, 24 septembrie

Meteorologii SWE (Severe Weather Europe) anunţă o răcire dramatică a vremii pe continent, începând de weekend-ul viitor. În România, răcirea se va resimţi începând de luni, 24 septembrie.

În următoarele cinci zile, Europa se va confrunta cu un val de căldură fără precedent, cu temperaturi ce vor depăşi cu cel puţin zece grade normalul perioadei, urmând ca de weekend-ul viitor, vremea să se schimbe radical.

Tocmai am intrat în a doua jumătate a lunii septembrie în cea mai mare parte a continentului înregistrându-se temperaturi extrem de ridicate.

Modelele meteorologice analizate de specialiştii Severe Weather Europe arată că vremea se va menţine călduroasă în următoarele cinci zile, mai ales în sudul, centrul şi estul Europei.

Următoarele 5 zile, cel puţin, vor fi mult mai calde decât media pentru cea mai mare parte a Europei. Se așteaptă ca temperaturile la amiază să ajungă la peste 30 de grade Celsius în zonele de sud, sud-vest, sud-est și central.

Spre sfârşitul săptămânii, însă, un front de aer rece se va forma în centrul şi vestul Europei, care va fi împins către Marea Neagră. În România, răcirea se va resimţi începând de luni, 24 septembrie.

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.