Micul dejun al oratorului vândut! (Sold Speakers Breakfast!) by Remus CERNAT (77)

EXCLUSIVITATE

  1. Unul dintre ei, învăţător de Lege, ispitindu-L pe Iisus, L-a întrebat:
  2. Învăţătorule, care poruncă este mai mare în Lege?
  3. El i-a răspuns: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.
  4. Aceasta este marea şi întâia poruncă.
  5. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.
  6. În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii. (Matei 22:35-40)

Aproapele din porunca a doua îi reprezintă pe toți cei pe care îi trimite Dumnezeu în calea ta, inclusiv dușmanii” spunea Parintele Siluan Athonitul!

Dacă nu-ți poți iubi dușmanul măcar străduiește-te să nu-l urăști” calin spus-a Părintele Arsenie Papacioc. De ce i-am putea urî? (ar întreba o față bisericească, un om înțelept, mult îmbunătățit) (spre deosebire de noi creștinii mai simpli, mai superficiali, mai pătimași care am întreba cu spume la gură: De ce îi urâm cu toată ființa noastră că uneori i-am strânge de gât până le-ar ieși ochii din orbită!?

Apoi Dumnezeu care s-a întrupat în poporul lor ne mai trimite câte unul de ăsta uman, care ne ajută! Într-un mod cu totul neașteptat, total dezinteresat, acolo unde nu te-au ajutat ai tăi, care puteau!…și atunci stai și cugeți că nu toți sunt la fel, nu toți SUNTEM la fel! Și mai ales toți, dar absolut Toți trebuie să avem o șansă la Mântuire! Și atunci revenim la acel condițional optativ călugăresc: De ce i-am putea urâ?

Păi ia să vedem: Ne-au vândut aproape toată țara la fier vechi, economia, industria, agricultura, le-au pus pe butuci, ne-au furat cu tupeu toate resursele, ne taie în continuare cu și mai mare tupeu pădurile, ne otrăvesc constant mâncarea, ne măresc constant taxele, ne taie constant salariile, ne obligă să plecăm prin străini, dar încă nu e deajuns, românul poate duce și mai mult!

Și atunci ne infestează Educația cu Sodome și Gomore greu de conceput și în filmele pentru adulți, ne infestează Istoria cu minciuni, literatura cu blasfemii, despre geografie ce să mai vorbim, sărmanii oameni încă mai cred că Pământul e o sferă care se învârte cu mii de km/oră în jurul axei sale și cu alte mii de km /oră în jurul soarelui!

Darwin face și el la rândul lui Big Bang sau mai bine zis PÂRȚ în rândul păgânilor… dar încă nu e deajuns , românul poate duce și mai mult. Și atunci îl privează de orice libertăți, chiar și de cele mai banale, cum ar fi dreptul la respirație, dreptul la liberă circulație.

Amenință cu amenzi supranaturale pe calea presei, televiziunii și chiar îi hăituiesc fizic niște slugoi în uniformă (toate uniformele, ca toate ne-au dezamăgit)… În loc să ne cinstim părinții și bătrânii, căci fără bătrâni n-avem viitor, hai să-I batjocorim, să-i închidem în casă, să le dăm drumul afară ca la câini doar două ore/zi, pe cei bolnavi să-i punem s-aștepte până renunță de bună voie, pe cei care se încăpățânează și insistă să-i îmbolnăvim șiret, să-i tratăm cu ce știm noi ca astfel să moară de covid și cei cu fractură de femur!

C-avem nevoie de cât mai multe victime ca să păstrăm starea de frică, disperare, pandemie! Apoi hai să-i înmormântăm fără preot, fără slujbă, pe unii chiar să-I aruncăm la o groapă comună ca pe ciumații din Londra de-acum 3-4  veacuri, le interzicen dreptul de a se ruga în Biserici, le hăituim enoriașii în timpul Sfintei Liturghii pe motiv că masca nu acoperă nasul, pe motiv că lingura trebuie să fie de unică folosință, pe motiv de distanțare socială insuficientă!…

Ooh Doamne și câte și mai câte reguli ingenioase mai putem inventa căci românul duce incredibil de mult, că-i răbdător! …  știulimea greu cuvântătoare, acerbi consumatori de știri de la GUNOIUL TV (adică toate televiziunile care au luat milioane de euro ca să mintă cu Nerușinare! Toate în afară de Nașul TV) și slugoii păgâni care urmează tâmp ordine, nu știu că în Casa Domnului vin credincioși cu METASTAZĂ după ce doctorii le mai dau 2 sau 3 luni de viață, realmente putrezi pe dinăuntru iar după câteva Sfinte Slujbe și un canon serios oamenii mai trăiesc 15 – 20 de ani sănătoși și fericiți! Iar acea Sfântă Împărtășanie este CU ADEVĂRAT TRUPUL ȘI SÂNGELE DOMNULUI !!! Adică Sângele și Carnea Făcătorului Cerului și a Pământului!!! Deci nu are cum să sălășluiască vreo umbră de microb pe acea linguriță! Acolo e Sfânta și Universala Tămăduire nu doar pâine cu vin, cum o vede generația mulți dar Pro TV cu multe Antene!

Și cum încă mai e loc, hai să-i vaccinăm ca pe vite, obligatoriu, și să băgăm zâzanie între ei vaccinații cu nevaccinații, să facem o nație de turnători! Dar nu știți că cei care merg la Biserică ȘTIU cine face vaccinul – Pfizer și BioNanoTech (nano= a milioana parte dintr-un milimetru) adică exact același făcător de bine care vorbește de vreo 20 de ani în conferințele lui despre suprapopulare și necesitatea imperioasă a depopulării prin vaccinuri!

https://www.facebook.com/watch/?v=1089505087847119

Dar nu-i deajuns, că romanii suportă și mai mult! Hai să le virusăm religia strămoșească, hai să le-o ecumenizăm, că doar toti suntem ai lui Dumnezeu, hai să ne rugăm împreună, toți la grămadă ortodocșii cu sectarii…. hai să facem câte o Biserică fiecărei secte, apoi să aducem câteva sute de mii de musulmani din Asia pe care să-i plătim cu 1700 euro/lună numai așa că ne fac cinstea să ne viziteze!Apoi facem Moschei, Sinagogi, Temple, Chivoți cu nemiluita!

Și dacă nici așa nu se disipă ortodoxia asta blestemată le împărțim teritoriul, Transilvania le-o dăm ungurilor, Moldova rușilor și care, cum, ce-o mai vrea. Vă imaginați că acum Ministerul Învățământului e atribuit UDMR ului???

Îți dai seama ce istorie vor avea acum sărmanii copii, DACĂ o vor mai avea și pe aia că vor s-o scoată definitv din programă! Un tineret fără identitate națională, precoce sexualizat și adânc îndobitocit prin pseudocultura tv/internet e mult mai ușor de manipulat!

Sunt acum în parlament niște voci de “AUR” care glăsuiesc foarte credibil despre libertate, naționalism, credință și patriotism! Am pus ghilimelele acelea căci umblă vorba pe internet că AUR –ul nu e tocmai veritabil, e făcut tot în laboratoarele SRI-ste cu gânduri mârșave!

Nu sunt sigur de aceste vorbe, nu trebuie să  ne luăm după zvonuri, dar știu sigur cum aflăm dacă AUR-ul e adevărat: Vreau să văd de la începutul  mandatului  cum luptă pentru scoaterea ocultei în afara legii! “ASOCIAȚIILE CU CARACTER SECRET SUNT INTERZISE” CONSTITUȚIA ROMÂNIEI Art 40 (4).

Dacă nu luptă pentru tăierea răului de la rădăcină înseamnă că sunt plătiți să latre de formă un discurs populist (impecabil, de altfel!) ca românii să aibă impresia că există opoziție! Dumnezeu mi-e martor că mi-aș dori din tot sufletul să mă înșel! Doamne, ce m-aș bucura să mă înșel!

Viermii aștia pestilențiali, molima asta care s-a abătut asupra noastră acu 30 de ani și asupra lumii acu’ vreo 300, nu se gândesc că tot circul ăsta progresist cu noua “ordine” mondială, cu reducerea populației de la 7 miliarde la unul singur, și monitorizarea/robotizarea/sclavagizarea celor rămași ARE EFECT NEGATIV ȘI ASUPRA LOR !!! BĂI ĂȘTIA 13:

Rothschild (Bauer or Bower) – Pindar
Bruce
Cavendish
De Medici
Hanover
Habsburg
Krupp
Plantagenet
Rockefeller
Romanov
Sinclair
Warburg
Windsor 

Și cu ceilalți 300 

Nu vă gândiți că o să rămâneți SINGURI? Voi sunteți singuri și acum cu caracterele astea meschine, lacome, mercantile, nu vă iubește nimeni, nici măcar familia voastră, nici femeile, nici copii voștri! Mai ales femeile și copiii care vă cunosc ca în palmă! Pentru ei nu sunteți decât niște bancomate! DAR restul lumii? În astea 7 miliarde tot s-ar mai găsi câteva zeci, sute, poate chiar mii, care să vă respecte, urmeze, poate chiar să vă aduleze pentru că nu vă cunosc! Cui o să vă mai arătați voi bogăția? Cui o să vă mai etalați voi mașinile luxoase, iahturile, castelele, dacă o să rămână o mână de roboți care o să vă urmeze ordinele fără discernământ, fără nici o umbră de mulțumire! Cu ce artiști, vedete, personalități culturale o să vă însoțiți, mă, amărâților când toți vor fi tot niște roboți chiar dacă vor fi cu chip uman! Ce bucurie o să aveți loazelor când o să fiți aplaudați mecanic sec, din obligație, fără nici un fascicul de interes, sinceritate, merit!??? Așa, acum, tot mai puteți să vă amestecați prin mulțime, printre oamenii simpli, săraci și să epatați cu generozitatea voastră (din bani furați)…și să vă cumpărați prieteni! Ce-o să faceți, mă, năpârcilor când o să rămâneți doar VOI și o mână de slugi? O să vă uitați unii la alții până o să vi se facă silă și o să borâți? Pentru că minus cu minus borăsc!

Asta așa tehnic și sociologic vorbind! Că dacă vorbim existențial/religios NĂPASTA e și mai mare! Credeți că vă puteți imagina, după atâta RĂU pe care   l-ați făcut ce IAD vă așteaptă pe lumea cealaltă???

Ajunge cu dojana! Că oricum n-o să citească nici un greu de ăsta vândut! Eu mă adresez mai local, la râmele din România cu slugoii lor indigeni care ÎNCĂ MAI AU O ȘANSĂ SĂ SE SALVEZE! Chiar dacă o să ajungeți în întuneric, nu strică să mai faceți și niște BINE, că și IADUL ăsta are și el mai multe trepte!…

Amintiți-vă că sunteți din aceeași stirpe cu Avraam din Tărâmul celor Blânzi, a lui David, băiatul ăla care a scris 150 de Psalmi, a lui Solomon, fiul lui David care a scris 150 de Pilde, aceeași stirpe cu proorocul Ilie care a omorât vreo 800 de călugări vânduți diavolului!

Aceeași stirpe cu Nicolae Steinhardt care a scris Jurnalul Fericirii și Dăruind vei Dobândi, Harry Brauner care a facut 12 ani de pușcărie pentru ortodoxie și dragostea lui pentru Folclorul Românesc, și alte mii, zeci de mii de oameni cu MULT DUMNEZEU! Lăsați, mă, ceva bun în urma voastră! Umpleți-vă tolba cu fapte bune!

Pop Art –ul de azi ilustrează fără nici un regret micul dejun al politicianului român, o linguriță de cafea, două ouă si o solniță … asemănarea e vădit intenționată! Să nu uităm de cele două lebede cu capul în jos, cum în jos au capetele veșnic plecate toate slugile care ne reprezintă de 30 de ani!

Mi se rupe sufletul că o mână de pușlamale alogene, pederaste, pedofile si traficante de organe țin frâiele acestei minunate țări.;(((

PS: SUS NAȚIA ROMÂNĂ!

Rugăciunea pentru neam a Părintelui Gheorghe Calciu

Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte venim la tine, Doamne, cu pocăinţă şi durere în inimi, să ne rugăm pentru poporul nostru românesc. Ascultă cererea noastră, intră Doamne, ca un împărat ceresc în ţara noastră şi în neamul nostru şi-l scapă Iisuse, de uneltirile vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Că prigoneşte vrăjmaşul sufletul neamului românesc şi viaţa lui o calcă în picioare. Făcutu-l-a să locuiască în întuneric ca morţii cei din veacuri, şi sufletul lui este mâhnit de moarte. Că l-au trădat cei puşi de Tine să-l conducă şi au uitat că Tu ai spus ca cel ce vrea să fie întâiul, să slujească tuturor. Şi ei au ştiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tău, l-au asuprit şi l-au jefuit, l-au vândut altor neamuri şi au călcat poruncile Tale, iar pământul acesta, pe care l-ai dat neamului românesc pe veci, l-au înstrăinat. Dar poporul acesta Te slăveşte, Doamne, nu numai cu buzele ci şi cu inima. Adu-Ţi aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii şi monahiile care zilnic se roagă pentru el şi pentru rugăciunea noastră de astăzi, chiar dacă suntem nevrednici de mila Ta. Pentru că toţi ne-am abătut, toţi am făcut nelegiuire, şi ierarhii, şi preoţii şi credincioşii. Nu mai este nici unul care să facă dreptate, nu mai este nici unul! Ci încetează Doamne, bătaia Ta împotriva poporului românesc. Adu-Ţi aminte, Iisuse, de fraţii noştri care sunt în afara ţării, în exil sau vânduţi odată cu teritoriile cedate, şi-i miluieşte pe ei. Reunifică poporul Tău. Repune-l în cinstea pe care a avut-o la Tine mai înainte, iartă-i păcatele săvârşite, apostaziile, răutăţile, îndemnurile la desfrânare, la neiertare şi la răzvrătire împotriva Ta. Rugători aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfântă, Pururea Fecioara Maria, Puterile Cereşti, pe Sfinţii Tăi Apostoli, pe mucenicii neamului nostru şi pe toţi mucenicii, sfinţii şi cuvioşii care au slujit Ţie cu credinţă curată. Adu-Ţi aminte, Stăpâne, de toţi cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserică şi Neam; adu-Ţi aminte de sângele lor care s-a vărsat şi pune-l pe acesta în balanţa iertării noastre. Redă poporului nostru pământul care l-a păzit cu grijă şi credinţă prin veacuri, redă-i bisericile şi mânăstirile vândute, redă-i pacea văzduhului şi îmbelşugarea roadelor pământului, stăpânirea de sine, demnitatea lui creştină şi naţională de altădată, conducători buni şi cinstiţi, neasupritori, nemincinoşi şi nelacomi, redă-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoţi dăruiţi Bisericii şi Neamului, credincioşi misiunii lor, adevăraţi secerători, aşa cum Îi vrei Tu, Milostive. Auzi-ne Doamne întru îndurarea Ta! Nu intra Stăpâne la judecată cu robii tăi, ci întoarce-Ţi iar privirea spre noi şi ne ridică din păcat cu dreapta Ta cea mântuitoare. Şi trecând prin patimile toate, curăţaţi prin suferinţă, să ajungem şi la Sfânta Ta înviere Iisuse slăvindu-Te pe Tine împreună cu Tatăl şi Duhul Sfânt, acum şi pururi şi în vecii vecilor. Amin!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

 

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

 

 

 

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.