"Mierosul" Vasilescu neagă existenţa unor salarii babane de la BNR

Consilierul guvernatorului băncii centrale, Adrian Vasilescu, vine să-l contrazică pe purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Radu Soviani. Salariile de la Banca Națională a României sunt mai mici decât la Autoritatea de Supraveghere Financiară, spune acesta. Salariul de bază al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu – care nu figureaza insa in declaratia de avere, obligatorie, conform prevederilor ANI – este de 10.000 euro pe lună.

„Așa am știut și eu, că la ASF sunt stabilite salarii identice cu cele de la BNR. Sumele care se vehiculează acum pe ecrane și despre care se spune că sunt identice ca la Banca Națională, nu mai sunt identice. Salariul guvernatorului la Banca Națională este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000-20.000 de euro. Salariul de bază al guvernatorului este de aproximativ 10.000 de euro și urcă la aproape 12.000 de euro cu indemnizația de la Consiliul de Administrație. Celelalte salarii sunt mult mai mici”, a declarat Adrian Vasilescu, pentru o publicaţie online.

Declarațiile consilierului guvernatorului băncii centrale vin la o zi după ce purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Radu Soviani, a arătat, la Realitatea TV, că salariile din ASF sunt mai mici decât cele de la Banca Națională.

„ASF a fost, de la început, transparentă în privința politicii de salarizare și cunoașteți comunicarea prin care am spus că președintele are 14.000 net, prim-vicepreședintele 12.000, vicepreședintele la fel. Toate celelalte salarii sunt potrivit legii și sunt la un nivel mai mic decât cele întâlnite în Banca Națională a României”, a declarat Radu Soviani, la Realitatea TV.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.