Mihai Ionuț Grăjdeanu, la Galeria ICR Bruxelles / Exposition BD, signée Mihai Ionuț Grăjdeanu

Galeria ICR Bruxelles a deschis „Caragiale 170-110”– expoziție de Bandă Desenată (BD), semnată de Mihai Ionuț Grăjdeanu, profesor și autor de benzi desenate.

Cu ocazia „Anului Caragiale”, la sărbătorirea a 170 de ani de la naștere și 110 ani de la trecerea în neființă a marelui dramaturg, expoziția prezintă, în variantă BD – în premieră în limba franceză – piesa de teatru „O scrisoare pierdută”.

Mihai Ionuț Grăjdeanu îmbină într-un mod fericit latura artistică cu cea educativă prin prezentarea unor personalități ale culturii române în lucrările sale de Bandă Desenată, făcând literatura română mai accesibilă tinerei generații.

Opera lui I.L. Caragiale în domeniul comediei este o sursă inepuizabilă de inspirație, ea stând la baza succesului multor regizori, scenariști, actori, desenatori, printre care și Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Expoziția poate fi vizitată la Galeria ICR Bruxelles, Belgia, până la data de 15 august 2022.

Prin acest eveniment dedicat celei de-a noua arte, ICR Bruxelles contribuie la vizibilitatea creatorilor de BD din România.

Profesorul și autorul de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu (n. 1987), a demarat, în ultimii 10 ani, trei proiecte editoriale: Legendele Dacilor, Comics Didactic, BD Historia, o metodă de predare în şcoli, a inventat un muzeu (Muzeul Cosmic în cadrul Muzeului Municipiului Bucureşti) şi a inițiat şi organizat o serie de expoziții și Saloane BD în câteva oraşe din țară, pe lângă numeroasele romane grafice, reviste şi albume de bandă desenată publicate.

În 2016 a reprezentat România la Festivalul Internațional de Benzi Desenate din Bruxelles, Belgia.

În 2017, a reprezentat România la Salonul de Benzi Desenate din Veles, Macedonia, unde a primit Premiul organizatorilor.

Este inițiatorul Olimpiadei de benzi desenate, organizată sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în parteneriat cu Academia Olimpică, un eveniment ce se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

ICR Bruxelles

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.