Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Mii de credincioşi au participat la procesiunea de la Biserica Icoanei

Publicat: duminică, 09 martie 2014
Mii de credincioşi au participat sâmbătă, 8 martie a.c. la Biserica Icoanei la evenimentele prilejuite de sărbătorirea Duminicii Ortodoxiei, desfăşurată sub genericul “Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”.
În cursul serii de sâmbătă, 8 martie a fost săvârşită slujba Vecerniei de un sobor de preoţi conduşi de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar Patriarhal, după care a avut loc procesiunea cu icoane în jurul Parcului Grădina Icoanei, urmată de un concert de cântări religioase şi de cuvinte de învăţătură.
În timpul procesiunii circa 100 de preoţii şi mii de credincioşii au dus lumânări aprinse şi au cântat imnuri bisericeşti, iar cadre al Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 şi membrii ai Diviziei Civice Voluntare, în uniforme de gală, au purtat în mâini torţe aprinse, creând o atmosfera cu totul specială.
 
Duminică 9 martie, programul din Duminica Ortodoxiei va cuprinde:
·        10:00 – 12:00 – Sfânta Liturghie la Biserica Icoanei,
·        12:00 – 13:30 – Deplasarea preoților și credincioşilor din parohiile aflate în Sectorul 2 şi în Protoieria 2 Capitală și a celorlalți preoți și credincioși  care doresc să participe la eveniment, către Biserica Icoanei,
·        13:30 – 14:15 – Procesiunea în jurul Parcului Icoanei,
·        14:15 – 15:00 – Slujbă de sfinţire a icoanelor purtate de credincioși,  
         rostirea Mărturisirii de Credinţă – Crezul.
         Alocuțiunea rostită de Primarul Neculai Onțanu şi cuvântul de folos „Icoana – Fereastră spre Dumnezeu” rostit de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române sau de un delegat al Preafericirii Sale.
Manifestările religioase reunesc 44 de parohii şi mânăstiri din sectorul 2 şi sunt organizate de Arhiepiscopia Bucureştilor,  Protoieria 2 Capitală şi Primăria Sectorului 2 şi se bucură de înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
În cadrul acestor manifestări, vineri, 7 martie a.c., a fost adusă la Biserica Icoanei,  Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Mânăstirea Hadâmbu, judeţul Iaşi.
          Datorită mirului care izvorăşte din icoană, aceasta este cunoscută de către credincioşi ca fiind făcătoare de minuni. Icoana a plâns pentru prima dată in 1992, pe 6 ianuarie, de Praznicul Bobotezei, în timpul slujbei de sfinţire a apei, iar de atunci a mai izvorât mir de mai multe ori.
Prima duminică din Postul Sfintelor Paşti a fost instituită de către Sinodul de la Constantinopol (843) ca sărbătoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinţa dreptei credinţe asupra iconoclasmului (erezie care susţinea că sfintele icoane nu trebuie cinstite) şi, în general, asupra tuturor ereziilor.
           Aflându-se în acest an la cea de a şaptea ediţie, manifestarea cultural – religioasă de o înaltă încărcătură spirituală vine în întâmpinarea credincioşilor, a celor ce îşi simt sufletul aproape de Dumnezeu şi de Biserică şi a celor pentru care credinţa şi valorile morale primează cu adevărat.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=25040

Publicat de la data mart. 9 2014. Categorii ACTUALITATE, BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 octombrie 2019, 3:12
 

N
Ceaţă
11°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:39
Apus: 18:21
Prognoza 23 octombrie 2019
Zi
 

SE
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h SE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Senin
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă; Se vor semnala : Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.

Loto

Horoscop

  • 235.234 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team