Mii de oferte și pachete personalizate, la Târgul de Turism al României

Ediţia de primavară a Târgului de Turism al României (www.targuldeturism.ro) are  loc între 22 și 25 februarie , în noile pavilionale ale Centrului Expoziţional Romexpo, B1 și B2.

Destinaţii fascinante din România şi străinătate se dezvăluie călătorilor, prin intermediul ofertelor prezentate în cadrul celei de-a 39-a ediţii a celui mai mare eveniment de turism din ţară.

Manifestarea promovează cele mai avantajoase vacanțe cu ocazia sărbătorilor de Paști, city-break-uri sau early booking pentru sejururi și excursii în sezonul primăvară-toamna 2018.
Mii de pachete care vizează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură se dezvăluie vizitatorilor pe parcursul celor patru zile de târg.

În acelaşi timp, evenimentul devine pentru specialiștii care activează în turism locul ideal pentru stabilirea şi desfăşurarea întâlnirilor de afaceri, în scopul reînnoirii si fidelizării relaţiilor existente cu parteneri noi sau tradiţionali.

Peste 290 de agenții și tur-operatori vor expune pe o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați și vor întâmpina vizitatorii cu:
•        pachete turistice avantajoase ce includ transport chartere avion sau autocar, pentru sezonul de vară 2018, potrivite oricărui buget sau tip de calatorie, fie individuală, fie de grup, excursie sau sejur;
•        discount-uri considerabile aplicate pachetelor de călătorie către destinații exotice (insule, arhipelaguri) sau către țări ofertante din punct de vedere turistic, dar mai putin frecventate de români;
•      croaziere la bordul unor vase impresionante;
•    oferte şi evenimente ce fac parte din aria agroturismului românesc, de promovare a așezărilor de mici dimensiuni (sate și comune) ale României, cu potențial turistic;
•    pachete cu reduceri și o serie de facilități pentru vacanțe sau weekeend-uri în zonele montane sau de pe litoralul Mării Negre,
•    asigurări de călătorie şi alte servicii complementare: transport, bilete de călătorie etc.
•    accesorii și gadget-uri utile, unice, moderne şi adaptabile, în funcţie de tipul şi scopul călătoriilor;
•    sisteme informatice dedicate agențiilor de turism.

Gradul de internaţionalizare a Târgului de Turism al României – ediţia de primăvară 2018  este de 30 %. Astfel, vizitatorii au parte de un tur printre ofertele provenite din 14 ţări care își promovează la târg zonele şi obiectivele turistice atractive: Albania, Bulgaria, Croația, Cehia,    Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Moldova, Palestina, România, Spania, Turcia, Ucraina.

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo, bianual, primăvara şi toamna, împreună cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ) şi în parteneriat cu:
Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România  (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural  (ANTREC).

Frumusețea rurală a României, dezvăluită la Târgul de Turism
Evenimentul beneficiază de prezența centrelor cultural – turistice și asociațiilor care prezintă vizitatorilor diverse zone rurale din România. Astfel, cei care vin la Târgul de Turism au parte de informații complete despre obiective de interes turistic din locurile bogate în tradiții și meșteșuguri. Aceste informații sunt ilustrate prin filme, fotografii și sunt „asezonate” cu produse culinare specifice zonelor promovate, pe care vizitatorii le pot degusta la standurile centrelor și asociațiilor de informare și promovare turistică.

Printre instituțiile care promovează la târg turismul local (rural și urban) se numără și Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Botoşani, care prezintă informații despre oferte de cazare și pachete turistice pentru  evenimentele de sezon și multe alte atracții de interes pentru cei care călătoresc în acest județ. Vizitatorii Târgului de Turism al României vor avea, astfel, acces la oferte ce cuprind o serie de tururi în Botoșani: istorice, religioase, multiculturale, dar și turul  „Mihai Eminescu”.
Obiectivele turistice și frumusețea Dobrogei de Nord sunt promovate între 22 și 25 februarie de Consiliul Județean Tulcea și de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării. Zone spectaculoase ca Rezervația Măcinului și Delta Dunării sunt prezentate vizitatorilor împreună cu informații utile pentru programarea unor vacanțe de neuitat.
Turismul rural este susținut și prin prezența la eveniment a centrelor locale de informare și promovare turistică din comunele: Afumați (Ilfov), Turia (Covasna), Miroslava (Iasi), Molivisu (Argeș).

Patrimoniul turistic românesc 
Este prezentat la adevarata sa valoare la Târgul de Turism al României și prin pachetele personalizate pentru vacanțe în staţiunile şi zonele balneare sau agroturistice.

Astfel, prin intermediul agențiilor, tour-operatorilor și centrelor naționale și locale de informare și promovare turistică ale căror standuri se află în pavilionul B1 – Romexpo, pe parcursul târgului, publicul are oportunitatea de a afla despre judeţe, orașe și comune care se remarcă prin turismul cultural, balnear, verde și ecumenic.

Printre județele al căror potențial turistic este prezentat la eveniment sub toate formele lui (ecumenic, balnear, ecologic, cultural, gastronomic) se numără: Alba, Bihor, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mures, Neamț, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui.

Publicului Târgului de Turism al României i se înfățisează și importanța turistică a unor orașe ca: Amara, Alba Iulia, Baia-Mare, Băile Felix, Băile Herculane, Băile Govora, Băile Olanești, Băile Tușnad, Bistrița-Năsăud, Borsec, Brașov, Buzău, Buziaș, Caracal, Cluj-Napoca, Deva, Făgăraș, Geoagiu Băi, Gura Humorului, Herculane, Mamaia, Mangalia, Miercurea-Ciuc, Târgu-Mureș, Năvodari, Ocna Sibiului, Piatra-Neamț, Pucioasa, Sibiu, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Sovata, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Ocna, Techirghiol, Timișoara, Tulcea, Voineasa.

De la eveniment nu lipsesc nici ofertele din segmentul „turism de iarnă”.
Prin astfel de oferte se promovează și orașul Sinaia în parteneriat cu agenții economici cu activitate în domeniul turistic.
Sinaia a obținut premiul pentru “Cea mai bună stațiune de schi din România 2017” acordat în cadrul galei WORLD SKI AWARDS. Stațiunea deține cel mai înalt domeniu schiabil din țară (2103 m altitudine), cu 16 pârtii ce însumează 24 de kilometri, deservit de o modernă telegondolă și de teleschi. Astfel, vizitatorii vor fi informați la târg despre diversitatea  ofertelor turistice din Sinaia pentru toate 365 de zile ale lui 2018 și pentru cele peste 50 de evenimente artistice, culturale și sportive, care au loc pe parcursul întregului an în diverse spații: Muzeul Național Peleș, Muzeul Orașului – Castelul Știrbei, Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva, Mânăstirea Sinaia, Casa Memorială George Enescu. Din ofertele stațiunii nu lipsesc: Bike-Resort (10 kilometri de trasee downhill și all mountain) și traseele montane spre Munții Bucegi etc.
În timpul participarii la Târgul de Turism al României se va lansa campania “ Sinaia – O săptămâna la schi”. Promoția, unică în Romania, se adresează pasionaților de schi și va conține o săptămână de cazare în 6 hoteluri de 3 și 4 stele și schipass cu 50% reducere în perioada 18-25 martie 2018.

Participări oficiale din șapte țări 
Destinațiile din Europa sunt în prim-planul evenimentului, doritorii putând alege dintre sute de oferte speciale către: Grecia, Turcia, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Olanda, Croația, Slovenia, Muntenegru, Ungaria.

Un punct de atracției al Târgului de Turism al României îl reprezintă și la această ediție ofertele early-booking, pentru călătoriile cu destinații exotice, aflate la mii de kilometri distanță de România: Seychelles, Trinidad & Tobago, Mauritius, Maldive, Caraibe, Canare, Madagascar, Reunion, Singapore, Indonezia, etc.

Cei care dispun de bugete peste medie, pot alege pachete de călătorie în țări precum: Africa de Sud, Vietnam, Argentina, Chile, Cuba, India, Iordania, Palestina etc.

Șapte țări, cunoscute la nivel mondial ca avândt ținuturi cu potențial turistic ridicat, și-au anunțat prezențele la târg sub formă de participări oficiale: Bulgaria, Egipt, Grecia, Israel, Moldova, Palestina și Turcia.

Turismul de aventură, noi destinații 
La Târgul de Turism la României sunt prezente și agenții care promoveaza turismul de aventură. În acest sens, ofertele Extreme Travel se adresează grupurilor de călători care vor să aibă acces la destinații necunoscute sau inaccesibile turiștilor de masă. Printre aventurile oferite curajoșilor de către agenție se numără cele în Munții Virunga (lanț de vulcani din Africa de Est), în Caraibe (circuit în Trinidad & Tobago și St. Lucia), Columbia, Madagascar și Macedonia. Vizitatorii Târgului de Turism al României, beneficiază și de reducere de
15%, aplicată unora dintre programele interne și externe ale Extreme Travel, cu excepția celor ce au deja tarif promoțional.

Pachete speciale și reduceri semnificative la vacanțele de sărbători și la cele de vară 
Pe perioada Târgului de Turism al României, agențiile ofertează excursii, sejururi, city break-uri și pachete de turism de afaceri la costuri mult mai avantajoase față de alte perioade ale anului, atât în privinţa transporturilor, cât şi a cazărilor. Agențiile vin cu nenumărate oferte cu transport charter avion sau charter autocar, bonusuri și programe de fidelizare a călătorilor.

Compania de Călătorii Eximtur prezintă vizitatorilor târgului:
    programe proprii: croaziere și pachete în destinații exotice, cu zbor si ghid în limba română incluse
    pachete charter pentru vacante pe litoralul Ciprului
    circuite, croaziere în toată  lumea
    vacanțe în destinații exotice și citybreak-uri
    pachete pentru vacanțe la schi și pachete pentru perioade speciale: 8 Martie, Paște, 1 Mai, Rusalii și 1 iunie
    pachete charter litoral strainatate și pachete litoral străinătate cu transport individual
    pachete pentru vacanțe în destinații balneo și montane din România
    pachete Litoralul pentru toti și pachete pentu vacanțe în Delta Dunării
    pachete pentru concerte și festivaluri din România
    vacanțe de grup, individuale, personalizate.
Ofertele Companiei de Călătorii Eximtur pentru sezonul de vară, aferente destinațiilor din străinătate, litoral și pachete charter vara 2018 (Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Cipru) se bucură de reduceri de până la 30%, în funcție funcție de destinație și perioadă.
Multe dintre agențiile prezente la târg vin cu pachete ce includ beneficii de tipul: plata cu vouchere de vacanță,  plata în rate cu carduri de credit, plata în 10 rate pentru oferta „Litoral Marea Neagră”.

Tour-operatorul FILADELFIA TURISM prezintă la târg o gama diversificată de produse turistice, precum:
    pachete turistice, sezon vara 2018, chartere avion și autocar, spre: Grecia, Turcia, Spania, Italia, Portugalia, Malta, Cipru, Croația;
    pachete pentru destinații exotice: Thailanda, Republica Dominicană, Mexic, Cuba, Bali, Maldive, Zanzibar, Bahamas etc.;
    croaziere – MSC, circuite, city break-uri,
    oferte proprii pentru Thailanda și  Bahamas
Agenția oferă super-reduceri diverse, între 5 și 50%, pe perioada desfășurării târgului, inclusiv la ofertele proprii către destinațiile:Mexic, Republica Dominicană, Cuba.
ROMADRIA CONFORTvine cu oferte pentru Paște. Ofertele acetui tour-operator cuprind:
    excursii de Paște în Grecia, de la 59 euro/3 nopți individual și 119 euro cu autocar inclus;
    tarife reduse, până la 31 martie, la sejururi pe litoralul Mării Egee (Riviera Olimpului,Halkidiki, Thassos, Creta etc);
     oferte speciale la sejururi pe litoralul Mării Ionice (Corfu, Zakynthos etc.).
Pachetele turistice cu care ROMADRIA CONFORT își așteaptă publicul la târg au reduceri de preț între 10 și 50%.

Companiile de transport își etalează ofertele speciale
    CFR Călători are pe parcursul zilelor de târg:
•    45% reducere la biletele de tren în trafic intern, emise la standul CFR Călători, pentru trenurile cu regim de rezevare
•    vouchere care oferă 45% reducere la cumpărarea biletelor de tren valabile pana la data de 15.04.2018
•    oferta de Dragobete: pentru calatoria în doi, cu 50% reducere, pentru data de 24 februarie 2018
•    oferte de calatorie în trafic intern (Cardul TrenPlus care ofera 25% reducere la biletele de tren, biletul dus-intors cu 10 % reducere, reduceri la cumpărarea cu anticipație – reduceri de 10 – 25 %, reduceri pentru grupuri si minigrup de 2-5 persoane, reducere 5% la cumpararea biletelor online, reduceri de weekend etc.)
•    oferte de călătorie în trafic internațional (oferta Interrail pentru 30 de țări europene, oferte pentru: Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Slovacia, Cehia, Moldova etc.)

La stand, în perioada târgului, se vor vinde bilete de tren la trenurile cu regim de rezervare, cu o reducere de 45%.
De asemenea, la stand, se vor distribui vouchere care oferă o reducere de 45 % la biletele de tren cumpărate de la casele de bilete.

    Compania Blue Air va fi prezentă la eveniment  cu o oferta completă de curse regulate și curse charter. În total, peste 100 de rute vor fi prezentate vizitatorilor evenimentului, oferite în România și în străinătate, potrivite oricărui buget sau tip de calatorie (recreaţională, de afaceri, individuală, de grup, excursie sau sejur). În februarie, Blue Air a anunțat o nouă rută, de la București spre Palma de Mallorca, primul zbor fiind programat pe 16 iunie. Iar la standul Blue Air, vizitatorii vor pot afla mai multe informații despre aceasta. De asemenea, pot afla și despre noua platformă digitală, de pe care pot reverva bilete, realiza check-in-ul și opta pentru servicii suplimentare – blueairweb.com. De asemenea, compania va prezenta cele 33 de rute inaugurate în 2017, alături de cele pe care le inaugurează în 2018. Blue Air va participa în acest an la Târgul de Turism al României cu prezentare noilor servicii (respectiv cele trei tipuri de pachete de bilete: Light, Clasic și Premium) și a ofertelor atractive pregătite de cea mai mare companie aeriană românească, atât pentru agențiile de turism, cât și pentru clienții direcți. Special pentru vizitatorii Târgului de Turism al României, compania aeriană va organiza o tombola cu premii atractive, pentru cei care vizitează standul.

    TAROM vine pe parcursul zilelor de târg cu oferte diverse și prezintă avantajele produsului Flight-Pass, abonamentul cu zboruri avantajoase pentru orice destinație, adresat atât persoanelor fizice, cât și juridice, pe destinații interne, dar și externe.

Soluții de marketing turistic, accesorii de călătorie și servicii conexe în sprijinul turiştilor
De la Târgul de Turism nu lipsesc soluțiile informațice dedicate domeniului. Compania TravelOS prezinta un sistem informatic dedicat agențiilor de turism ce include urmatoarele module: Website, Contabilitate, CRM, Maketing&Automatizari, toate, pentru un management eficient al unei agenții de turism.
Vizitatorii pot achiziționa, de asemenea, la prețuri speciale: genți de voiaj, accesorii pentru bagaje, cadouri pentru pasionaţii de travel și produse electronice de voiaj, dar și: servicii de închiriere de transport rutier, asigurări de călătorie, etc.

Turism pentru generația Y 
În perioada 22-25 februarie, pe parcursul celui mai important eveniment de turism al toamnei, are loc o serie de activități conexe (conferințe, seminarii, ateliere) care aduc în prim-plan teme cu privire la dezvoltarea turismului de calitate, cel verde, sustenabilitatea în turism sau ce înseamnă turismul social.

Academia de Studii Economice va organiza în cadrul Târgului de Turism, joi, 22 februarie, de la ora 12.00, în Sala Madgearu (Pavilion B3 – Romexpo), o conferință pe tematica Marii Uniri.

Noutatea pe care o prezintă acestă ediție a Târgului de Turism al României este conferința Millennials. Promovarea turismului românesc către generația Y.
Evenimentul are loc pe  23 februarie, cu începere de la ora 10:30, în Sala Madgearu (pavilionul B3 – Romexpo) și reunește cei mai cunoscuți blogeri, fotografi, jurnaliști și consilieri în marketing turistic, care susțin dezbateri pe teme ce vizează: dinamica și promovarea turismului românesc în rândul tinerilor și, nu în ultimul rând, implicarea autorităților în dezvoltarea programelor de promovare a destinațiilor interne în rândul celor din generația Millenials.
Programul complet al activităților conexe din cadrul Târgului de Turism al României se regăsește pe http://www.targuldeturism.ro/manifestari-conexe

Program de vizitare Târgul de Turism al României:
22 – 24 februarie (joi-sâmbătă), între orele 10.00 și 18.00
25 februarie (duminică), între orele 10.00 și 16.00

Acces:
Bilet intrare adulti/studenti: 10 lei/zi
Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate

Loc de desfăşurare:
    pavilioanele B1 și B2
    platformele exterioare 10 și 11

Alte informații despre eveniment, pot fi obținute prin intermediul:
www.târguldeturism.ro

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.