Mii de persoane participă la mitingul pentru autonomie de la Târgu Mureş

Mii de persoane participă, duminică după-amiază, la mitingul pentru autonomie care are loc la Târgu Mureş. Oamenii flutură steaguri şi fanioane secuieşti.

Aceştia se află aproape de Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş.

La miting participă liderul CNS, Iszak Balazs, europarlamentarul Laszlo Tokes, liderul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania şi Toro T. Tibor.

La eveniment se mai află şi membrii ai Organizaţiei 64 de Comitate şi ai Gărzii Naţionale Maghiare.

Prefectul judetului, Corneliu Grosu, a precizat ca din informatiile pe care le detine nu vor fi ‘semnificative deplasari de personal’ si ca majoritatea participantilor la miting vor pleca din Targu Mures la orele serii.

„Vor fi prezente mai multe formatiunii politice si non politice din tara si din strainatate, din Ungaria in special, din tara de la Covasna, Harghita si Mures, in special, probabil vor veni si din alte judete. Semnificative deplasari de personal nu vor fi (…) Se apreciaza, dupa spusele organizatorilor, pana in 2.500 de oameni, care vor preda prefectului un inscris in care se consemneaza existenta de facto a Tinutului Secuiesc, cu capitala la Targu Mures, pentru a fi transmis Guvernului. Am luat toate masurile ca sa preintampinam si sa evitam in totalitate orice evenimente care ar putea sa duca la manifestari neconforme cu ceea ce doresc organizatorii, cu linistea pe care si-o doresc locuitorii si, de ce nu, in conformitate cu autorizatia care a fost eliberata,” a aratat prefectul judetului Mures.

În jurul orei 19.00, manifestanţii se vor deplasa într-un marş către centrul municipiului, unde vor depune la Prefectura Mureş o petiţie prin care cer autonomie.

Dupa ora 19.30, in Palatul Culturii din Targu Mures va avea loc o festivitate pentru decernarea premiilor ‘Gabor Aron’, la care se va intra doar pe baza de invitatie, iar restul participantilor la miting vor pleca spre case
.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.