Mii de români susțin Rezoluția Forumului Judecătorilor, prin petiția Declic

Aproape 2500 de români s-au solidarizat, în mai puțin de 24 de ore, cu magistrații și susțin Rezoluția Forumului Judecătorilor,  pentru statul de drept. Cetățenii au semnat petiția Declic, adresată  Parlamentului României, președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

”Cred într-o Românie democratică, care împărtășește valorile europene, în care bunul mers al societății e clădit pe separația puterilor în stat și independența justiției”, se arată în petiția Declic.

Petiția vine pentru susținerea celor aproape 1000 de magistrați, care cer factorilor politici încetarea imediată a atacurilor la adresa statului de drept şi a judecătorilor şi procurorilor din România.

 De asemenea, magistrații și cetățenii solicită consultarea urgentă a Comisiei de la Veneţia asupra modificării Codurilor penale şi suspendarea imediată a dezbaterilor Comisiei parlamentare speciale, până la data primirii avizului Comisiei.

”Declic pune puterea în mâinile oamenilor, pentru a consolida democrația din România. Este nevoie ca vocile noastre să fie auzite tot timpul, nu doar o dată la patru ani. Doar așa vom sancționa derapajele funcționarilor publici, administrației și clasei politice. Petiția pentru susținerea Rezoluției Forumului Judecătorilor a fost deja semnată de mii de români, în mai puțin de 24 de ore de la lansarea ei în mediul online. Semnăturile vin una după alta, iar acesta este un semn că oamenii luptă pentru salvarea justiției”, a declarat Roxana Pencea Brădățan, campaigner Declic.

 

Petiția poate fi accesată aici: https://facem.declic.ro/campaigns/135

            Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. Comunitatea a ajuns la mărimea unuia din orașele mari din România.  Campaniile Declic sunt conduse de valorile noastre, nu de politica de partid.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.