Miliardarul chinez Jack Ma s-a apucat de… pictat

Cel mai cunoscut antreprenor chinez, Jack Ma, pare să fi înțeles mesajul autorităților, care i-au luat la ochi practicile comerciale și mai ales bogăția nemăsurată și „stă la fereală”, afirmă un director al Alibaba, Joe Tsai, care spune că partenerul său de afaceri s-a apucat de pictură.

Jack Ma a intrat în coliziune cu autoritățile de reglementare din China. Urma să devină cel mai bogat om din țară, după debutul pe piața bursieră a companiei sale Ant Group – o filială a Alibaba – în Hong Kong și Shanghai, dar ceea ce trebuia să fie cea mai mare ofertă publică inițială din lume a fost oprită de autoritățile de reglementare chineze, invocându-se „probleme majore privind reglementarea companiei”. Ulterior, China a anunțat o anchetă antitrust în Alibaba, care este cea mai mare platformă de comerț electronic din China.

Imediat, unii analiști au văzut în această mișcare o încercare a Beijingului de a pune la respect o companie care devenise prea puternică și un lider care devenise prea slobod la gură cu critica.

La o conferință, Ma comparase băncile tradiționale cu „casele de amanet”, lăudând în schimb meritele sistemului bancar digital. Acum este într-o vacanță pe termen nedeterminat și devine artist…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.