Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Milioane de copii ai lumii sunt captivi

Publicat: marți, 19 noiembrie 2019

Şapte milioane de copii de pe glob sunt privaţi de libertate în fiecare an, aflându-se în închisori, în arestul poliţiei, centre de detenţie pentru migranţi, centre pentru persoane cu dizabilităţi şi instituţii de asistenţă, estimează un studiu al ONU prezentat la marcarea a 30 de ani de la semnarea Convenţiei privind drepturile copilului, transmite dpa.

Autorii studiului atrag atenţia că această convenţie, semnată de aproape 200 de state, permite detenţia pentru persoanele sub 18 ani doar ca măsură pe termen scurt şi de ultimă instanţă.

Deşi în ultimii ani s-au înregistrat progrese în combatarea acestei probleme, trebuie făcut mult mai mult pentru eliberarea copiilor din astfel de instituţii şi pentru ca detenţia migranţilor minori să înceteze, a declarat austriacul Manfred Nowak, expert în drepturile omului, care a condus studiul.

Este responsabilitatea noastră să le redăm copiilor aflaţi în detenţie copilăria”, a subliniat el.

Raportul avertizează că tulburările de ordin psihiatric ale copiilor se pot amplifica în mod considerabil în timpul detenţiei şi că privarea de libertate pentru o perioadă poate scurta durata de viaţă.

Echipa condusă de Nowak a constatat că cel puţin 410.000 de copii sunt ţinuţi în fiecare an în închisori sau detenţie preventivă, iar un milion sunt în arestul poliţiei.

De asemenea, opt ţări ţin în detenţie un total de 330.000 de migranţi copii. Alţi 5,4 milioane de copii se află în instituţii de asistenţă care, „prin însăşi natura lor, sunt incapabile să funcţioneze fără a-i priva pe copii de libertate”, se mai spune în raport.

Experţii au analizat de asemenea zone de conflict precum Siria şi Irak, unde mii de copii ai unor presupuşi luptători ai Statului Islamic sunt închişi în tabere de detenţie.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=111986

Publicat de la data nov. 19 2019. Categorii EXTERN, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

9 decembrie 2019, 16:17
 

VSV
Soare
12°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 43%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:40
Apus: 16:36
Prognoza 10 decembrie 2019
Zi
 

NNE
Înnourat
6°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Noros
2°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, Micfalău, Bixad, Ilieni, Poian, Aita Mare, Chichiș, Brateș, […]

Loto

Horoscop

  • 247.401 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team