Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ministerul Educației Naționale și Samsung România implementează proiectul Smart Classroom în Timișoara

Publicat: joi, 24 octombrie 2013

Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Samsung Electronics România, dezvoltă proiectul Smart Classroom la nivel local prin lansarea unei competiții inovatoare în Timișoara. Astfel, prin intermediul unui concurs de proiecte, elevii timișoreni vor putea dovedi într-un mod interactiv și creativ motivul pentru care liceul în care studiază merită să fie dotat cu o clasă digitală.
Proiectul educațional Smart Classroom face parte din cadrul parteneriatul încheiat în iunie 2013 între Ministerul Educației Naționale și Samsung Electronics România. Acest acord are drept principal scop susținerea tinerei generații în dobândirea și perfecționarea abilităților digitale necesare în viitoarea lor carieră profesională. Prin dotarea liceelor cu echipamente IT de ultimă generație, elevii și profesorii vor avea acces la soluții de învățare performante care pot ușura procesul de predare-învățare, pentru a-l face mai atractiv.
În cadrul competiției locale, elevii de liceu din Timişoara vor avea oportunitatea de a-şi dovedi creativitatea, alături de abilităţile digitale, printr-un film, de două minute. Astfel, vor putea ilustra într-un mod creativ, motivul pentru care liceul în care învaţă trebuie să beneficieze de o soluţie completă destinată învăţământului digital – Smart Classroom.
Mecanismul concursului
Pentru a aduce clasa Smart în liceul lor, elevii timişoreni trebuie să trimită un clip creativ de două minute în care să motiveze de ce Samsung ar trebui să creeze o clasă smart în școala respectivă. Fiecare elev poate distribui clipul pe platformele Facebook și YouTube. Materialele înscrise în competiție vor fi jurizate, iar clipul câștigător va fi cel care acumulează cele mai multe voturi.
În procesul de jurizare vor fi considerate: numărul de Like-uri primite pe Facebook de fiecare film înscris (în proporție de 25%), numărul de vizualizări obținute pe Youtube (25%), precum și votul din partea juriului oficial (Samsung, autoritățile locale implicate – 50%).
Termenul limită de înscriere în concurs a materialelor video este 15 noiembrie 2013. Perioada de votare pentru publicul larg este 15 – 24 noiembrie 2013. Autoritățile implicate vor trimite voturile lor până la data de 26 noiembrie 2013, iar liceele câștigătoare vor fi anunțate pe 27 noiembrie 2013.
Proiectul Smart Classroom va fi prezent cu stand în cadrul Târgului Internațional de Universități RIUF 2013, Timișoara.
Smart Classroom oferă o soluție completă care include atât suport hardware și software, cât și content digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. În clasa digitală, elevii de liceu se pot bucura de dotări de top, precum tablete Samsung GALAXY Note 10.1,E-Board-uri, un Smart TV-uri și laptop-uri. În plus, tinerii vor putea studia cursul opțional „Succesul profesional”.Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward..
Smart Classroom asigură comunicarea în timp real dintre profesori și elevi, informațiile afișate pe ecranele tabletelor putând fi controlate direct de către profesori. Mai mult, soluția digitală încurajează și schimbul de experiență cu alte licee prin sistemul cloud.
Samsung Electronics România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, vor lansa cea de-a treia clasa digitală în Iaşi, în urma unei competiţii locale.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=17369

Publicat de la data oct. 24 2013. Categorii CULTURĂ, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

11 decembrie 2019, 6:18
 

NE
Parţial noros
4°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:42
Apus: 16:36
Prognoza 12 decembrie 2019
Zi
 

NE
Precipitaţii
7°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

ENE
Precipitaţii
4°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 247.894 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team