Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ministerul Mediului: Pe amplasamentul Muzeului de Geologie nu se inregistreaza valori ale debitului dozei gama care sa afecteze sanatatea populatiei si a mediului

Publicat: marți, 14 februarie 2017

In zona Muzeului National de Geologie din Bucuresti si in 71 de puncte din jurul muzeului verificate de experti ai Garzii de Mediu si ai Agentiei pentru Protectia Mediului nu se inregistreaza valori ale debitului dozei gama care sa afecteze sanatatea populatiei si a mediului, anunta Ministerul Mediului intr-un comunicat de presa. Din analiza valorilor determinate de specialistii printr-un control efectuat marti, cu laboratorul mobil, pe toate latuurile muzeului, rezulta ca acestea se incadreaza in limita de variatie a fondului natural de radiatii, valori determinate orar, la nivelul intregii tari.

Determinarile efectuate au acoperit toate laturile Muzeului National de Geologie, vizand impactul asupra pietonilor si mediului. In acest sens, s-au efectuat atat determinari la sol, la 1 m de sol, la zona de contact cu rocile expuse atat in fata muzeului, cat si in curtea interioara. Din analiza valorilor determinate de specialistii ANPM, Laboratorul National de Referinta Radioactivitate, rezulta ca acestea se incadreaza in limita de variatie a fondului natural de radiatii, valori determinate orar, la nivelul intregii tari, prin intermediul Retelei Nationale de Supraveghere a Radioactivitatii Mediului, conform OM nr. 1978/2010.

Mentionam faptul ca specialistii ANPM au efectuat determinari si in afara traseului parcurs de vizitatori, in zona curtii interioare in care este amplasat beciul, valorile obtinute la gura chepengului fiind cele ale fondului natural, precum si in zona in care sunt depozitate osemintele de mamut, unde, la distante cuprinse intre 1÷1,5m, valorile determinate se situeaza in fondul natural.

Avand in vedere cele prezentate anterior, rezulta ca pe amplasamentul Muzeului National de Geologie din Bucuresti, in cele 71 de puncte verificate, nu se inregistreaza valori ale debitului dozei gama care sa afecteze sanatatea populatiei si a mediului„, informeaza Ministerul Mediului.

Ministrul Mediului Daniel Constantin a solicitat un control in urma articolului „Radiatii mult mai mari decat dozele admise au fost masurate la 100 de metri de multimea din Piata Victoriei” publicat marti dimineata pe Tolo.ro. Experti ai Garzii Nationale de Mediu si ai Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului s-au deplasat marti dimineata, cu laboratorul mobil, in zona Piata Victoriei – Muzeul National de Geologie, din Bucuresti.

Pe Tolo.ro a fost publicat marti dimineata un articol cu titlul „RADIATII MULT MAI MARI DECAT DOZELE ADMISE AU FOST MASURATE LA 100 DE METRI DE MULTIMEA DIN PIATA VICTORIEI! UN RAPORT DE SANATATE PUBLICA E ASCUNS DE CONDUCEREA MUZEULUI DE GEOLOGIE. ARTICOL RECTIFICAT / Angajatilor din muzeu le cad parul si dintii, unii oameni sunt diagnosticati cu cancer”, suprapus peste celebra poza cu protestatarii care formau tricolorul in Piata Victoriei.

Sursa: HOTNEWS

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21070

Publicat de la data feb. 14 2017. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 februarie 2020, 23:06
 

N
Noros
6°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:11
Apus: 17:49
Prognoza 20 februarie 2020
Zi
 

ENE
Precipitaţii
8°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat cu precipitaţii
3°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.636 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team