Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ministerul Sănătăţii a încheiat un nou parteneriat cu reprezentanţii pacienţilor

Publicat: miercuri, 24 aprilie 2013

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, împreună cu secretarul de Stat, Adrian PANĂ au semnat un protocol de colaborare cu una dintre cele mai importante asociaţii ale pacienţilor, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, reprezentată de preşedintele Vasile Barbu.

“Suntem impresionaţi de deschiderea pe care am găsit-o la Ministerul Sănătăţii în persoana domnului ministru, Eugen Nicolăescu. Avem o datorie să facem ceva pentru pacienţii cu Hepatita C, care nu mai au alternative terapeutică şi pentru care soluţia o reprezintă tripla terapie şi avem o răspudere în a ne asigura că, pe viitor, hepatita C va fi eradicate în România, a declarat Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.

“Am semnat acest acord cu dorinţa de a realiza câteva obiective importante. În primul rând, vrem să transmitem un semnal puternic de seriozitate în ceea ce priveşte parteneriatele pe care Ministerul Sănătăţii le-a încheiat cu asociaţiile pacienţilor. Vrem să îi asigurăm pe pacienţi că în centrul politicilor noastre de sănătate stă pacientul, iar deciziile le vom lua numai după discuţiile cu reprezentanţii lor”, a declarat ministrul Eugen NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii.

De asemenea, oficialul MS a mai adăugat că, Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor vor elabora şi implementa împreună o Strategie Naţională de Combatere a Hepatitei C.

“Orice reuşită în domeniul sănătăţii nu poate fi făcută fără colaborarea autorităţilor cu pacienţii, fără o dezbatere serioasă cu aceştia. Pentru elaborarea viitoarelor programe şi proiecte destinate prevenţiei, dar şi tratamentului, este necesar să ţinem cont de aşteptările pacienţilor şi de indicatorii corecţi. Cu cât investim banii mai bine cu atât rezultatele sunt mai aproape de aşteptările pacienţilor”, a mai spus NICOLĂESCU.

De asemenea, oficialii Ministerul Sanatatii au anunţat că, în perioada următoare, se va introduce un protocol elaborat de Organizatiei Mondiale a Sanatatii ce se implementeaza deja în multe ţări din Uniunea Europeană. Documentul se referă la procedurile de siguranţă ale pacientului în cazul intervenţiilor chirurgicale. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian PANĂ a precizat că protocolul se aplică în Spitalul Clinic Obstetrica-Ginecologie Filantropia.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5309

Publicat de la data apr. 24 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 iunie 2019, 12:56
 

NNE
Soare
30°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 36°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 54%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 10
Răsarit: 5:30
Apus: 21:02
Prognoza 18 iunie 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
30°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat
20°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 23Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică       Instabilitatea atmosferică va […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 17 iunie, ora 23 – 18 iunie, ora 10; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 23 […]

Loto

Horoscop

  • 215.347 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team