Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ministerul Sănătăţii: Radu Iordăchel, vinovat de declinul Institutului "Cantacuzino"

Publicat: duminică, 25 august 2013

Prezentăm punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii privind situația de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie „Cantacuzino”:

Regretăm atitudinea iresponsabilă a fostului Director General al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, despre care suntem îndreptățiți să afirmăm că a fost principala cauză a declinului Institutului. După mai multe eforturi de a-l convinge să-și realizeze atribuțiile de serviciu, Consiliul de Administrație a considerat că schimbarea domnului Radu Iordăchel este necesară pentru a relansa activitatea Institutului. Afirmațiile făcute astăzi de către acesta sunt total contrazise de realitate. Din păcate, domnul Iordăchel nu dorește să-și asume nici măcar acum faptul că a făcut mult rău Institutului. Acuzațiile infantile, motivațiile hilare și neasumarea responsabilității reprezintă esența activității domnului Iordăchel.
În continuare Ministerul Sănătății își susține toate punctele de vedere prezentate în urma Raportului Corpului de Control, care a fundamentat decizia revocării din funcție. De asemenea, Ministerul Sănătății a dispus Corpului de Control verificarea sumelor achitate necuvenit și imputarea lor Directorului General, dl Radu Iordăchel.
De la data emiterii ordinului de revocare din funcție a domnului Radu Iordăchel s-au luat o serie de măsuri, astfel încât până la sfârșitul acestui an Institutul Cantacuzino să poată funcționa eficient și să-și poată onora obligațiile.
În perioada 1 – 19 august, s-au făcut demersuri care vizează o mai corectă și transparentă cheltuire a banilor publici, o mai bună organizare, precum și identificarea soluțiilor manageriale necesare pentru ca activitatea Institutului Cantacuzino să fie una performantă, pe măsura prestigiului acestei instituții sanitare.
Astfel, în ceea ce privește activitatea medicală a Institutului, au fost luate măsurile tehnice pentru repornirea producției de vaccin gripal, pentru deblocarea activității și pentru retehnologizarea liniei de BCG. În plan financiar, au fost renegociate mai multe contracte și renegociate altele, realizându-se o economie de cca 25.000 euro. De asemenea, au fost demarate negocieri pentru semnarea contractului colectiv de muncă, la nivel de unitate, a fost elaborat un plan de măsuri de rentabilizare a activității Institutului și au avut loc discuții cu privire la găsirea altor surse de venit pentru Institut.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12678

Publicat de la data aug. 25 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 octombrie 2019, 20:22
 

ENE
Senin
14°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:34
Apus: 18:27
Prognoza 19 octombrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Predominant senin
11°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.635 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team