Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Ministerul Sănătăţii salută Campania de informare cu privire la prevenţia cancerului de piele

Ministerul Sănătăţii salută Campania de educare şi informare cu privire la prevenţia cancerului de piele – “Un viitor fără pată!”. Campania este inţiată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Societatea Română de Cancer şi Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti.

“Sunt bucuros că principalul obiectiv din programul nostru de guvernare, prevenţia, se vede în fapte, în colaborarea pe care o avem cu asociaţiile de pacienţi şi cu cele profesionale, ale specialiştilor. Sper ca mesajul campaniei să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni care să înţeleagă că această patologie se poate trata cu succes dacă este depistată la timp”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen NICOLĂESCU.

Ministrul Sănătăţii i-a felicitat pe organizatorii campaniei pentru iniţiativă şi totodată a subliniat importanţa dialogului continuu între autorităţi, pacienţi şi medici.

La rândul său, prof.dr. George-Sorin ŢIPLICA, preşedintele Asociatiei Dermato-venerologilor din Centrul si Estul Europei şi şeful Clinicii Dermatologie 2 Colentina  a subliniat importanţa colaborării dintre dermatologi,  asociaţiile pacienţilor şi autorităţi, factorii de răspundere pentru realizarea prevenţiei.

“Este o campanie de avertisment, care arată ce înseamnă prevenţia şi cum trebuie ea realizată, nu este o campanie de testare gratuită. Cancerul de piele este cea mai agresivă formă de cancer cu cea mai mare incidenţă la tineri, dar şi cea mai uşor de depistat şi cu şanse mari de vindecare. Melanomul poate fi vindecat în 98% din cazuri dacă se ajunge la dermatolog în timp util. Am observat că, în ultima perioadă, din ce în ce mai mulţi cetăţeni au înţeles să utilizeze corect cremele protectoare nu numai la plajă, dar şi în mod curent, la expunerea în spaţii deschise.”, a spus prof dr. George Sorin Ţiplica.

Profesorul dermatolog a mai adăugat că semnalele privind modul în care populaţia a înţeles să se protejeze de acţiunea razelor UVA şi UVB sunt bune, acestea fiind rodul  campaniilor duse în ultimii  ani de către dermatologi, împreună  cu partenerii sociali.

Melanomul este cea mai periculoasă formă de cancer cutanat, iar în stadiile avansate este o boală agresivă şi fatală. 75% dintre persoanele afectate de melanom metastatic îşi pierd viaţa în primul an de diagnostic.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7320

Publicat de la data iun. 5 2013. Categorii SANATATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iunie 2018, 6:33
 

N
Soare
20°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 68%
Vânt: 11 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:31
Apus: 21:03
Prognoza 21 iunie 2018
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
31°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Nori intermitenti
19°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-06-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 20:00 si 21:00 In zona : Județul Hunedoara: Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Sălașu de Sus, Densuș, Totești, Răchitova, Sarmizegetusa, Lunca Cernii de Jos, General Berthelot, Toplița, Bunila;Județul Hunedoara: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Caraş-Severin: : […]

Loto

Horoscop

  • 106.910 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team