Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ministerul Sănătăţii va semna contractele pentru achiziţia echipamentelor de radioterapie

Publicat: vineri, 26 ianuarie 2018

Săptămâna viitoare, Ministerul Sănătăţii va semna contractele pentru achiziţia echipamentelor de radioterapie cu care vor fi dotate centrele de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Oradea, Spitalului Judeţean Craiova şi Institutul Oncologic prof.dr. I.Chiricuţă Cluj Napoca.

Primele contracte pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a sistemului public de sănătate au fost semnate în luna noiembrie 2017. În urma acestor achiziţii, cinci centre din ţară vor fi echipate cu aparatură nouă: Spitalul Judeţean Constanţa, Spitalul Judeţean Galaţi, Institutul Oncologic Bucureşti prof.dr.Alexandru Trestioreanu, Spitalul Judeţean Baia Mare şi Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

De asemenea, în perioada imediat următoare vor fi lansate licitaţiile pentru achiziţionarea de echipamente de radioterapie pentru centrele din Timişoara şi Târgu Mureş.

Achiziţiile de echipamente de radioterapie sunt realizate în baza Acordului de împrumut încheiat cu Banca Mondială în anul 2014, în valoare totală de 250 de milioane euro. Pentru că acordul a fost blocat până anul trecut, fondurile au început să fie accesate abia după deblocarea lui, respectiv în anul 2017.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a încheiat un acord cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică de la Viena (AIEA), asftel încât toate achiziţiile de echipamente de radioterapie realizate în cadrul Acordului cu Banca Mondială beneficiază de consultanţă din partea experţilor acestei Agenţii. După vizita experţilor AIEA la Ministerul Sănătăţii, care a avut loc în luna decembrie 2017, urmează să fie primit în scurt timp un raport care va sta la baza definitivării politicilor de investiţii în activitatea de radioterapie din cadrul Acordului de împrumut cu Banca Mondială.

„Dacă anul trecut am demarat investiţiile pentru construirea unei reţele publice de radioterapie în România, anul acesta continuăm demersurile în acest sens, astfel încât să putem asigura accesul pacienţilor la radioterapie în cele mai importante spitale publice din ţară. Serviciile de radioterapie sunt decontate prin contractele cu Casele de Asigurări de Sănătate, însă trebuie să facem tot posibilul pentru a scădea timpii de aşteptare al pacienţilor care au nevoie de aceste servicii. Am convingerea că doar prin crearea unui sistem public de radioterapie vom reuşi să atingem acest obiectiv „, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=90305

Publicat de la data ian. 26 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA, SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 august 2019, 5:03
 

N
Senin
15°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:22
Apus: 20:17
Prognoza 19 august 2019
Zi
 

NE
Predominant însorit
32°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
16°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 224.701 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme