Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ministrul Educaţiei: Reorganizarea sistemului de învăţământ va urma regionalizării

Publicat: duminică, 29 septembrie 2013

După stabilirea principiilor care vor sta la baza regionalizării, se va proceda la reorganizarea învăţământului, cu păstrarea diverselor paliere ale deciziei, potrivit ministrului Educaţiei, Remus Pricopie,

„Evident că şi educaţia va intra în acest proces de regionalizare, existând însă un anumit echilibru între ceea ce se decide la nivel local, la nivel regional şi la nivel central. Acest lucru se întâmplă peste tot unde avem un astfel de sistem de organizare administrativă. Detaliile încă nu s-au stabilit, sunt diferite formule, există un grup de lucru inter-ministerial, Ministerul Educaţiei a venit şi el cu nişte propuneri, dar trebuie mai întâi să vedem care sunt principiile, apoi şi la nivelul sistemului de învăţământ vom merge cu reaşezarea acestor etaje de decizie’, a declarat Remus Pricopie.

Potrivit acestuia, un pas important în procesul de descentralizare s-a făcut în domeniul infrastructurii şcolare, care, începând din acest an, a rămas doar în administrarea autorităţilor locale şi judeţene.

„În zona educaţiei sunt unele lucruri care s-au decis deja şi care, într-un fel, premerg procesul de regionalizare. Un exemplu concret este cel legat de infrastructură. (…) Până la începutul acestui an au existat mai multe instanţe care au acţionat asupra infrastructurii, atât autorităţile locale, cât şi inspectoratele şcolare şi, uneori, Ministerul Educaţiei. Premierul a cerut clarificarea acestei situaţii şi, începând din 1 ianuarie, tot ceea ce înseamnă infrastructură şcolară publică se realizează prin autorităţile locale”, a explicat Pricopie.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=15361

Publicat de la data sept. 29 2013. Categorii CULTURĂ, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 octombrie 2019, 2:58
 

N
Ceaţă
12°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:29
Apus: 18:34
Prognoza 15 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Parţial noros
10°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.518 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team