Ministrul Educației spune că susține proiectul de clasificare și ierarhizare a universităților

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat luni, pentru AGERPRES, că ierarhizarea și clasificarea universităților este un proiect important al ministerului, deoarece România are universități de top, printre care și Universitatea din Oradea, și trebuie să se alinieze standardelor internaționale.

‘În conformitate cu programul de guvernare, susțin ierarhizarea și clasificarea universităților din România. Este un lucru care trebuie susținut. Domnul Pavel Năstase, consilierul meu onorific, dacă îl pot numi așa, se va ocupa din partea mea de acest punct din programul de guvernare: clasificarea și ierarhizarea universităților, un subiect pe care dânsul îl cunoaște foarte bine”, a declarat, pentru AGERPRES, Liviu Pop.

Acesta a precizat că este convins că va găsi consens atât la nivelul Consiliului Național al Rectorilor, cât și la ARACIS, la Academia Română și la Academia Oamenilor de Știință.

‘România trebuie, încet, încet, să se alinieze standardelor internaționale și la acest capitol, pentru că avem universități de top și cea din Oradea este una dintre ele. Eu am siguranța că, sub coordonarea domnului Pavel Năstase, va fi o transparență totală în ceea ce privește criteriile de ierarhizare și clasificare a universităților din România și nu neapărat pentru mediul academic din România trebuie această transparență, ci pentru mediul academic internațional, unde universitățile noastre se bat de la egal la egal’, a precizat Liviu Pop.

Ministrul Educației a participat luni, în Arena Antonio Alexe, la cursul festiv al studenților de la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, cea mai mare facultate orădeană, alături de fostul decan, Florian Bodog, ministrul Sănătății, el însuși absolvent al acestei facultăți de medicină.

‘I-am felicitat pe cei din Universitatea Oradea pentru perseverența lor și pentru excelența de care dau dovadă în cadrul universității. Este o universitate în creștere continuă și îi felicit pentru acest lucru. În același timp, i-am anunțat că în guvern se lucrează la hotărârea privind indicatorii tehnico-economici pentru ca să avem o reabilitare totală prin Compania Națională de Investiții a clădirii în care funcționează Facultatea de Medicină. Eu cred că este un lucru important pentru viața Universității din Oradea. De asemenea, mi-am exprimat sprijinul necondiționat, ca de altfel pentru toate universitățile din România, al Ministerului Educației Naționale’, a menționat ministrul.

Vizita ministrului în județul Bihor a mai cuprins în timpul zilei o deplasare în comuna Sânmartin, împreună cu vicepreședintele CJ Bihor, Ioan Mang, și inspectorul școlar general Alin Novac, la câteva dintre investițiile care se desfășoară prin PNDL pentru reabilitarea unor unități școlare. În comuna Sânmartin, sunt șase școli în reabilitare din cele 60 de unități școlare din județ cuprinse în program.

‘Scopul nostru este ca, la începutul anului școlar, pe 11 septembrie, unitățile școlare intrate în reabilitare să primească copiii în deplină siguranță’, a conchis, pentru AGERPRES, ministrul Educației.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.