Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ministrul justiţiei, la o întâlnire cu elevii liceului "Dante Alighieri" Bucureşti

Publicat: luni, 17 iunie 2013

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul a participat luni, 17 iunie, la o întâlnire cu elevii liceului Liceului Teoretic „Dante Alighieri” Bucureşti. La întâlnire au participat şi ministrul educaţiei, Remus Pricopie, şi primarul Sector 3, Robert Negoită.

Invitaţia a fost adresată ministrului Robert Cazanciuc de o elevă din clasa a VII-a A, după ce, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Irina Alexandra Tronac a ocupat funcţia de „ministru al justiţiei” în „Guvernul copiilor” şi şi-a exprimat intenţia de a urma o carieră în domeniul juridic. În urma schimbului de cărţi de vizită între Robert Cazanciuc şi ministrul onorific al justiţiei în Guvernul copiilor, Alexandra s-a adresat ministrului justiţiei explicând că doreşte să devină avocat deoarece este „o persoană cu un simţ al dreptăţii foarte dezvoltat” şi a constatat că „nu toată lumea are aceeaşi şansă de a fi aparată”.

„Îmi doresc să apeleze la mine persoanele care sunt acuzate pe nedrept; pe acestea eu simt nevoia să le pot ajuta. Nu stiu cum m-aş descurca dacă aş fi în situaţia să apăr o persoană despre care am convingerea ca este vinovată: aş avea o problemă de conştiinţă indiferent de onorariu. La aceste argumente probabil că se vor mai adauga altele, în timp”, explica Alexandra în scrisoarea adresată ministrului justiţiei. De asemenea, Alexandra, în numele mai multor colegi de clasă interesaţi de domeniul juridic, ar fi dorit să afle mai multe amânunte despre sistemul judiciar de la ministrul justiţiei, adresându-i invitaţia de a vizita liceul şi de a avea o discuţie cu colegii ei de clasă.

În cadrul discuţiilor cu elevii, aceştia au fost interesaţi de diferenţele dintre procuror, avocat, judecător, sistemul de pedepse, dar şi de problema siguranţei în şcoli şi a măsurilor care pot fi luate pentru prevenirea infracţionalităţii în rândul tinerilor.”Există, din fericire pentru noi ţoţi, dar mai ales pentru un ministru al justiţiei, un interes deosebit al acestor elevi extraordinari pentru domeniul justiţiei. Normal, nu am cum să nu-i incurajez să-şi dorească să devină, în primul rând, procurori, dar indiferent de domeniul pe care îl vor alege, justiţia română va fi pe mâni bune. Tocmai ca să-i stimulăm şi să le trezim şi mai mult interesul pentru acest domeniu, dar şi pentru a le dezvolta simţul civic, spiritul de dreptate, respectul pentru lege, o să ne gândim la o formulă prin care Ministerul Justiţiei să dezvolte un parteneriat cu acest liceu şi poate şi cu altele care ar fi intersate şi prin care experţi ai MJ să vină şi să discute cu elevii, să le explice noţiuni de bază despre lege şi aplicarea ei, despre consecinţele comiterii unor fapte penale, sau cum este organizat şi funcţionează sistemul de justiţie”, a declarat minsitrul Justiţiei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7938

Publicat de la data iun. 17 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 august 2019, 15:35
 

N
Soare
32°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 31%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:25
Apus: 20:12
Prognoza 22 august 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit
34°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Senin
21°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 21, 22, 23 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 21, 22, 23 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în […]

Loto

Horoscop

  • 225.170 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team