Ministrul Transporturilor nu a mai mers cu trenul de trei-patru ani

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a mers ultima dată cu trenul acum trei-patru ani, din cauza faptului că transportul feroviar nu oferă viteza şi confortul necesar pentru a înlocui maşina.

„Merg cu maşina. De ce? Din cauză că trenurile din România astăzi nu oferă viteza şi confortul necesar pentru a înlocui maşina. Asta este realitatea şi trebuie, după părerea mea, să ducem nişte politici care să schimbe lucrurile”, a spus ministrul la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV.

Întrebat de unul dintre moderatori când a mers ultima dată cu trenul, ministrul a afirmat: „Cred că acum trei-patru ani”.

Oficialul a arătat că este foarte important să se investească în mentenanţă, pentru a rezolva problemele care pot afecta siguranţa transportului feroviar.

Una dintre soluţiile adoptate în decursul timpului pentru menţinerea siguranţei a fost scăderea vitezei de circulaţie, ajunsă în prezent la un nivel inferior celui din 1940.

„Dacă noi vom reuşi să absorbim fondurile europene aşa cum trebuie şi, de asemenea, vom reuşi să gestionăm nu cu management privat, ci cu management performant, companiile din România, vom găsi şi bani. Eu încă o dată vă spun că la sfârşitul mandatului veţi vedea dacă am găsit bani sau nu. Vă garantez că găsesc”, a spus ministrul Transporturilor, solicitat să precizeze care ar putea fi sursa pentru finanţarea investiţiilor în reţeaua feroviară.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.