”Minunile” de pe etichetele produselor alimentare: Iaurtul Muller contine un agent utilizat în industria detergentilor

– Ce au în comun iaurturile produse dupa metodele traditionale cu câteva zeci, si chiar sute de ani în urma, si cele produse în ziua de azi dupa metode industriale, disponibile în magazinele alimentare?

Un singur lucru: numele de “iaurt”.

Din punct de vedere nutritional, si chiar etic, este o diferenta între cer si pamânt, unde iaurtul “modern” se prezinta ca o alternativa chimizata, artificiala si nu doar saraca în nutrienti, dar si periculoasa pentru sanatatea oamenilor.

Este un produs maltratat, înca din faza de producere efectiva a laptelui prin cresterea necorespunzatoare a animalelor în fermele industriale, continuând cu o serie de tehnologii “avansate” care pasteurizeaza, omogenizeaza, degreseaza si scot tot “sufletul” din bietul iaurt, pentru a adauga în final un cocktail de chimicale care sa mascheze gustul fad si sa-l zahariseasca pâna la refuz.

Fata de iaurtul din comert care de cele mai multe ori este lasat sa fermenteze doar o ora, doua,metoda traditionala prin care se produce iaurt presupune o fermentare a laptelui mai lunga, de aproximativ 24 de ore, pentru a asigura eliminarea lactozei si proliferarea bacteriilor benefice.

Continuarea pe Financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.