Mişcarea civică #Rezist a primit Premiul GDS pe 2017 pentru susţinerea justiţiei

Mişcarea civică #Rezist a primit, vineri, Premiul Grupului pentru Dialog Social (GDS) pe 2017 pentru susţinerea justiţiei şi a statului de drept.

„În urma unei dezbateri din Grup, am apreciat că a fost mişcarea cea mai relevantă de anul trecut pentru susţinerea societăţii civile, a justiţiei şi a statului de drept din România, în condiţiile în care au fost câteva încercări de forţare a mâinii legislative prin nişte ordonanţe de urgenţă, prin propuneri de legi”, a declarat Magda Cârneci, preşedinte al Consiliului Director al GDS, cu prilejul ceremoniei de decernare a premiului.

În cadrul evenimentului, mai mulţi reprezentanţi ai #Rezist au primit diplome.

Magda Cârneci a adăugat că premiul GDS există din 1994 şi că, de-a lungul timpului, a fost acordat unor personalităţi importante, organizaţii şi asociaţii.

Europarlamentarul Monica Macovei a afirmat, la o dezbatere ce a urmat ceremoniei de acordare a Premiului GDS pe 2017, că activitatea anticorupţie şi protestele au ridicat România în ochii tuturor statelor membre ale Uniunii Europene (UE) şi nu numai. „După proteste, de la începutul anului 2017, ne văd ca pe un popor vibrant, activ, interesat de soarta ţării, implicat, determinat”, este de părere Macovei.

Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat că, în urma protestelor, România a dobândit „un capital formidabil” la capitolul imagine, care nu trebuie pierdut.

„Vom ieşi în stradă la infinit (…) Unde ne propunem să ajungem? După glasul străzii urmează glasul organizării politice. (…) În clipa în care Parlamentul va vota ‘Suntem pentru penali’ (…) atunci e un punct câştigat, pentru că sunt arătaţi în oglinda mizeriei lor. (…) E evident că vorbim de partide noi. Singurul partid nou ce există acum pe scenă e USR, lui i se va alătura un nou partid, bănuiesc că cel făcut de domnul Cioloş, vor face alianţă, dar va fi prea slabă pentru a se opune PSD. PNL nu ştiu ce loc ocupă pe hartă. De câte ori nu a câştigat PSD-ul a existat un punct de opoziţie sub forma unei alianţe”, a spus Liiceanu.

Mihai Tudorică de la grupul Rezistenţa crede că, în prezent, se cristalizează nişte poli politici care vor fi în stare la alegerile următoare să vină cu o opţiune bună.

„Unul dintre obiectivele noastre declarate de anul trecut e acela de a crea şi a aduce, a atrage persoane care la un moment dat să facă pasul şi să treacă în politică (…) Trebuie să terminăm cu ideea că politica e un lucru rău, politica e o formă de implicare civică şi atunci din grupul nostru probabil că în cursul anului acesta vor fi oameni care vor face saltul în politică”, a spus Mihai Tudorică.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.