Misterul scheletului hiperborean descoperit la Rosia Montana
La începutul anului 2012, atunci când o echipă de geologi români şi canadieni studia filonul de aur dintr-o mină veche din Roşia Montană s-a făcut o descoperire monumentală. La capătul galeriei era îngropată în pământ o lespede de aur care nu părea naturală. În acel moment au început săpăturile de extragere a dalei şi în urma analizei de laborator s-a constat că era vorba despre o piatră compozită obţinută din amestecul a 15% praf de granit, 30% wolfram şi 55% pulbere de aur de 50 de karate, imposibil de obţinut după tehnologia de care dispune societatea modernă.
Piatra compozită a fost descoperită în aceeași galerie în care în anul 1976 s-a descoperit un schelet gigant de om. Din această cauză locul situat pe Valea Cornei, sub satul Cornea de la Roşia Montană a fost numit Galeria Hiperboreană. Datorită descoperirilor de neconceput pentru vremea respectivă, securitatea a sigilat galeria şi a interzis accesul.
Geologii au continuat săpăturile şi au scos la iveală un schelet uman de aproximativ 10 metri lungime. Agenții de securitate din acele vremuri au împachetat întreg scheletul, care a fost trimis la Moscova pentru cercetări ulterioare. Chiar dacă s-a încercat mușamalizarea descoperirii, au existat voci care din umbră au susținut că scheletul a aparținut unui dac hiperborean, un strămoş de-al nostru. Pentru a certifica descoperirea şi pentru a înțelege cât mai bine importanța ei, mai multe fotografii, făcute pe furiș de cei care au efectuat săpăturile au fost date publicității. Ele înfățișează foarte bine dimensiunea inexplicabilă a scheletului.
Sursa foto: efemeride.ro