Mişu Negriţoiu, ING: Dobânzile la credite nu vor ajunge niciodată la nivelul celor din Europa

Mişu Negriţoiu, preşedintele ING Bank, a declarat la un forum financiar că dobânzile la credite nu vor ajunge la nivelul celor din Germania atâta timp cât riscul suveran nu este acelaşi.

„Eu nu cred că dobânzile se vor alinia vreodată. Acestea se pot alinia, doar când se va alinia riscul suveran. În fapt, aceasta este una dintre capcanele Uniunii Europene: toţi se creditau la aceleaşi la aceleaşi dobânzi. Dar vedeţi diferenţele între Germania şi Grecia. Ca să ajungem la dobânzi ca în Germania e greu de presupus pentru că riscurile sunt diferite“, a spus Negriţoiu.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu a spus că atunci când România va adera la mecanismul unic de supraveghere al uniunii bancare atunci riscul perceput de investitori va scădea, ceea ce va duce la scăderea costurilor de împrumut pe termen mediu.

Mişu Negriţoiu estimează un curs de 3,5 lei pentru un euro în anul 2020. „Economia României răspunde mai greu la astfel de presiuni. E mai bine să îi mai dăm o şansă. Altfel, la 3,5 lei (pe euro-n.r.), o să ne căutăm toţi de lucru“, a susţinut Mişu Negriţoiu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.