Mitrea: Discuţia despre independenţa justiţiei, "uşor exagerată"

Discuția privind independenţa justişiei este „ușor exagerată”, susţine deputatul social democrat Miron Mitrea, precizând că primul politician care a lansat ideea dosarelor politice este chiar președintele Traian Băsescu, atunci când acesta era anchetat de procurori.

„Toată discuția asta despre independența Justiției cred că este ușor exagerată. Eu nu cred că cineva vrea sa bage pumnul în gură la Justiție, mă rog, nici nu cred că poate. Noi suntem o țară latină și asta este o discuție extrem de delicată. Sigur, vă așteptați ca eu, fiind politician și având un dosar acum, să încep iar să spun că dosarele sunt politice. Am avut rețineri asupra acestei chestiuni. Am spus întotdeauna că în toate corpurile profesionale, inclusiv în procuratură, inclusiv în judecătorie, lucrurile nu pot fi generalizate, nu se poate pune o matrice”, a spus Miron Mitrea, prezent, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu ocazia judecării unui nou termen în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție.

Mitrea a mai spus că primul politician anchetat care „a țipat” că are dosar politic a fost Traian Băsescu.

Judecătorii trebuiau să se pronunțe, vineri, pe o cerere a avocaților lui Mitrea privind retrimiterea acestui dosar la DNA, în vederea refacerii urmăririi penale, pe motiv că au fost încălcate mai multe proceduri privind întocmirea rechizitoriului, fiind contestat și modul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale în cazul deputatului PSD.

Instanța a constatat, vineri, că DNA nu a dat un răspuns la toate întrebările puse de judecători cu privire la ceea ce au solicitat avocații lui Miron Mitrea, astfel că magistrații au amânat dosarul pentru 28 ianuarie, dată la care vor decide și dacă retrimit dosarul la procurori.

Inițial, Miron Mitrea a fost trimis în judecată în anul 2009, însă în 2011 instanța supremă a decis returnarea dosarului la DNA, pe motiv că erau diferențe semnificative între acuzațiile care i-au fost aduse lui MIRON MITREA în faza de urmărire penală și acuzațiile din rechizitoriu.

După refacerea rechizitoriului, Mitrea a fost retrimis în judecată în octombrie 2013.

MIRON MITREA, fost ministru al Transporturilor, Lucrărilor Publice și Locuinței în perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în legătură directă cu infracțiunea de corupție, uz de fals.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.