Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

MSCI upgradeaza 3 aspecte privind accesibilitatea pietei de capital din Romania

Publicat: joi, 21 iunie 2018

Furnizorul global de indici MSCI a publicat, pe 20 iunie 2018, cel mai recent raport Global Market Accessibility Review.   Raportul precizeaza ca Romania a continuat eforturile de imbunatatire a lichiditatii si participarii la piata bursiera, prin reducerea comisioanelor de tranzactionare si prin incurajarea mai multor market makeri sa isi intensifice activitatea pe piata, si ca activitatile notabile pentru piata de capital din Romania au inclus, de asemenea, lansarea Platformei de Raportare a Emitentilor (IRIS), in care companiile listate la bursa pot sa isi disemineze eficient comunicarile catre piata. La revizuirea din iunie 2018, criteriile de accesibilitate ale Romaniei au fost actualizate pentru 3 aspecte:

  • Reglementari de piata: “+” la “++”. Toate reglementarile sunt disponibile in engleza si conformarea la Codul de Guvernanta Corporativa este aplicata.
  • Flux informational: “+” la “++”. Lansarea Platformei de Raportare a Emitentilor (IRIS) in iunie 2016 a imbunatatit semnificativ eficienta diseminarii informatiilor corporative si a rapoartelor impuse de reglementari. Publicarea periodica a „Cartei Albe a Comunicarii Companiilor Listate” a imbunatatit de asemenea transparenta si conformitatea companiilor listate cu Codul de Guvernanta Corporativa.
  • Tranzactionare: “-/?” la “++”. Prezenta market makerilor a contribuit la cresterea activitatii pietei, iar in ianuarie 2018 Bursa de Valori Bucuresti si-a redus si mai mult comisioanele de tranzactionare pentru a incuraja o mai mare participare la piata.

Unde ++: nicio problema; +: nicio problema majora, imbunatatiri posibile; -/?: nevoie de imbunatatiri / de evaluat la ce nivel trebuie facute imbunatatirile.

Adrian Tanase, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, a declarat: „Upgrade-ul MSCI pentru aceste 3 aspecte de accesibilitate ale pietei arata ca proiectele pietei de capital din Romania sunt pe directia corecta si ca perceptia investitorilor si interesul lor fata de piata locala se imbunatateste. O stire precum cea a MSCI nu face decat sa ne motiveze sa lucram si mai bine si sa marim viteza de crestere si dezvoltare a pietei locale.”

„Coagularea stakeholderilor pietei de capital si a autoritatilor in ultimii ani a fost de o importanta cruciala pentru dezvoltarea pietei locale de capital si obtinerea upgrade-ului la criteriile de accesibilitate ale Romaniei. Statutul de piata emergenta este un obiectiv pentru Romania, nu numai pentru comunitatea pietei de capital. MSCI a upgradat 3 aspecte de accesibilitate ale pietei si FTSE Russell ne-a inclus in septembrie 2016 pe lista tarilor cu potential de clasificare ca piete emergente, dar, pentru a deveni efectiv piata emergenta, avem nevoie de o mai buna lichiditate a pietei si de un anumit numar de companii listate, de o dimensiune suficient de mare pentru a fi considerate investibile de catre marii investitori straini si eligibile pentru includerea in indicii pietelor emergente de catre furnizorii globali de indici. Ne angajam sa facem tot ce este posibil pentru atingerea criteriilor de lichiditate,” a declarat Lucian Anghel, Presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=99783

Publicat de la data iun. 21 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, ECONOMIC, FINANȚE - BĂNCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

28 ianuarie 2020, 23:17
 

V
Parţial noros
6°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 4°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 81%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:39
Apus: 17:19
Prognoza 29 ianuarie 2020
Zi
 

VSV
Predominant înnourat
12°C
Vânt: 14 km/h VSV
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

V
Parţial noros
-2°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-01-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 28 ianuarie, ora 20:00 - 29 ianuarie, ora 18:00; Zonele afectate : îndeosebi în zona montană înaltă; Fenomene : intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval […]

Loto

Horoscop

  • 259.636 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team