Municipiul Iași, gazda unei noi ediții marca Dezbatere Smart City 2018-2020

Municipiul Iasi va fi gazda unei noi editii marca Dezbatere Smart City 2018-2020, pe data de 23 Martie 2018 si se va desfasura in Sala Henri Coanda a Palatului Culturii.

La aceasta dezbatere sunt invitati reprezentanti din partea tuturor oraselor din zona Moldovei si nu numai, ocazie cu care vor avea oportunitatea de a intari legatura cu furnizorii de solutii smart city. Accelerarea activitatii de digitalizare a asezarilor urbane si nu numai, constituie o necesitate si o prioritate pentru toti edilii. Intalnirea dintre reprezentanti ai localitatilor si furnizorii de solutii poate naste idei de proiecte personalizate, care adoptate pot conduce la bunastarea cetatenilor din fiecare localitate. O strategie bine conceputa de implementare a tehnologiilor inteligente pe domenii va aduce beneficii directe si imediate, va imbunatati calitatea vietii locuitorilor, va creste atractivitatea orasului pentru turisti, dar va aduce si noi oportunitati de afaceri si venituri in viitor.

“Tehnologiile avansate pot fi folosite pentru a face orașele Romaniei mai inteligente. Cu bani putini putem crea efecte benefice extraordinare, dar pentru asta trebuie sa fim noi mai inteligenti si macar sa putem pune in practica ce au inventat altii. Viteza de adoptare depinde mult de implicarea edililor si a companiilor in beneficiul cetatenilor, companiilor si turistilor“, a declarat Marius Bostan, initiatorul proiectului Alba Iulia Smart City si fost Ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.

Speakerii evenimentului vor oferi invitatilor noi perspective asupra conceptului de oras inteligent si secretele adaptarii la o gandire inovativa in care arhitectii proiecteaza viitorul in conditiile actuale de rapida si continua dezvoltare. In cadrul evenimentului se vor construi dezbateri pentru patru mari directii de dezvoltare a unei localitati: mobilitate urbana inteligenta utilizand inovatia si excelenta, utilitati inteligente (iluminat inteligent-eficientizarea consumului, smart metering, managementul deseurilor, siguranta), tehnologii inteligente in educatie si buna administrare, strategie pentru smart city si surse de finantare (parteneriate, imprumuturi bancare, obligatiuni, fonduri nerambursabile) pentru achizitiile publice, dar si care sunt costurile de implementare.

La Dezbatere Smart City 2018-2020, in cadrul unui Panel dedicat vor fi prezentate solutii smart city realizare de firme Start-up, in vederea finantarii acestora de catre investitori privati sau cooptarea in alte proiecte deja existente.

La eveniment participa principalii actori implicati in crearea oraselor inteligente: orasele si municipiile din Romania, companiile furnizoare de produse, solutii si echipamente ICT pentru Smart City, mediul academic, start-up-uri si experti in domeniu.

Evenimentul se bucura de sprijinul Primariei Municipiului Iasi si este deschis tuturor persoanelor interesate. Dezbaterea va fi coordonata de Marius Bostan, initiatorul proiectului Alba Iulia Smart City si fost Ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.

“Este extraordinar ca un eveniment de asemenea anvergura are loc la Iasi. Asta arata inca odata ca Iasiul este un pol al ITC -ului romanesc in continua dezvoltare. Cresterea nivelului general de cunoastere, promovarea tehnologiilor deschise, a standardizarii si interoperabilitații electronice, cresterea securitații cibernetice, sunt domenii prin care implementarea conceptului de SMART CITY poate sprijini administrațiile publice locale pentru imbunatatirea standardelor generale de viata”, a declarat Mirabela Miron, presedinte Avisso.

Companiile furnizoare de solutii smart city interesate sa participe si sa isi prezinte solutiile sunt rugate sa ne contacteze la office@concordcom.ro

Detalii despre evenimentul de la Iasi, dar si in ce alte orase va mai ajunge anul acesta Dezbaterea Smart City 2018-2020 puteti gasi accesand: https://smartcity.concordcom.ro/

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.