Muzeele Vaticanului, din nou închise

Muzeele Vaticanului, care adăpostesc unele dintre cele mai importante obiecte de artă ale lumii, se vor închide pentru o lună, în conformitate cu noile restricţii din Italia pentru atenuarea unui val de cazuri de infectare şi decese asociate noului coronavirus, informează Reuters.

Vastele muzee au fost redeschise unui număr limitat de vizitatori la data de 1 iunie, după o perioadă de suspendare a activităţii de trei luni, în timpul primului val de COVID-19 din Italia.

Autorităţile de la Vatican au anunţat că muzeele vor fi închise începând de joi până cel puţin la data de 3 decembrie.

Şeful guvernului Italian, Giuseppe Conte, a semnat un decret, în noaptea de marţi spre miercuri, ce instaurează carantina pe întreg teritoriul naţional începând de joi de la ora locală 22:00 (21:00 GMT), a informat miercuri mass-media din Peninsulă, citată de AFP.

Conform acestui nou decret, cele 20 de regiuni ale Italiei vor fi împărţite, potrivit presei, în trei zone – verde, portocaliu şi roşu – în funcţie de gravitatea situaţiei epidemiologice şi în care vor fi aplicate măsuri mai mult sau mai puţin restrictive.

La nivel naţional, va fi impusă o restricţie de circulaţie de la 22:00 la 5:00 dimineaţă şi nu se va putea circula în această perioadă decât din motive legate de muncă sau de sănătate ce trebuie justificate.

Liceele vor trebui să treacă la educaţie de la distanţă, iar muzeele vor fi închise. Centrele comerciale vor fi de asemenea închise în weekend sau de sărbători şi transportul public nu va putea accepta mai mult de 50% din capacitatea totală a pasagerilor.

Înainte de pandemia de coronavirus, Muzeele Vaticanului, care includ Capela Sixtină a lui Michelangelo, atrăgeau aproximativ șase milioane de vizitatori pe an şi reprezentau o sursă importantă de venit.

Papa Francisc, conştientizând recrudescenţa pandemiei de coronavirus în Italia, a decis să reia audienţele sale generale organizate în format virtual – fără prezenţa fizică a credincioşilor – care sunt difuzate din nou prin streaming video din biblioteca Palatului Apostolic din Vatican.

Descoperirea unui caz pozitiv de COVID-19 în rândul participanţilor la audienţa generală de săptămâna trecută, organizată într-o sală închisă şi cu un public limitat, a determinat Vaticanul să revină la formatul virtual al acestor audienţe, difuzate prin streaming video.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.