Muzeul Municipiului București prezintă expoziția „Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești” la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București vă invită să participați la vernisajul expoziției tematice „Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești”, eveniment care va avea loc în ziua de vineri, 19 aprilie 2024, ora 18.00, la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2).

Expoziția este dedicată ilustrării evoluției grafice a stemelor domnești în tipărituri românești vechi, evidențiind legătura dintre autoritatea domnească și activitatea tipografică în secolele XVII-XIX.

Această selecție de cărți, provenind din Colecția Bibliotecii Muzeului Municipiului București, oferă o perspectivă unică asupra modului în care stemele domnești au fost integrate în producția editorială a vremii.

Dr. Daniela Lupu, curator și șef al Serviciului Documentare, Bibliotecă, Arhivă – Muzeul Municipiului București, explică: „Expoziția aduce în atenție nu doar ilustrațiile cu steme domnești, ci și versurile poetice omagiale, numite stihuri, care însoțesc aceste imagini și reflectă recunoștința și aprecierea față de domnitorii vremii. Este o oportunitate rară de a descoperi latura artistică și simbolică a cărților vechi românești”.

Cărțile expuse sunt publicate sub patronajul domnitorilor Țării Românești între secolele XVII și XIX, evidențiind evoluția simbolică și grafică a acestor producții editoriale în contextul istoric și cultural al epocii.

Intrarea la vernisaj este liberă, iar expoziția va fi deschisă publicului în perioada 20 aprilie – 1 decembrie 2024, la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2).

Program: miercuri-duminică, 10:00-18:00.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.