Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită la expoziţia de pictură Arta ca un imens decor

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada aprilie – mai la expoziţia de pictură Arta ca un imens decor  a doamnei Ecaterina Mihai, artist plastic.

Expoziţia cuprinde o selecţie de lucrări din domeniul peisagistic, compoziţii cu personaje, natură statică şi motive florale, pline de culoare, pasiune, cu intenţia de a trezi în privitor sentimente şi dorinţa de frumos estetico-pictural.

Debutând ca absolventă a Şcolii de Arte Bucureşti, Ecaterina Mihai devine rând pe rând membră a Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Bucureşti, a Cenaclului de Arte Plastice „I.D. Negulici” din Câmpulung Muscel dar şi membră a Cenaclului Literar „Amurg Sentimental”. Este, de asemenea, inclusă în „Enciclopedia artiştilor români contemporani”.

Despre lucrările artistei, pictorul Alexandru Marinescu spune: „Ecaterina Mihai pictează din sinceritate, cu inima şi culorile sufletului”, fiind apreciată de cunoscătorii în domeniu şi nu numai, iar scriitorul Ion Machidon subliniază faptul că: atunci când pictează, Ecaterina Mihai se gândeşte la primăveri cu zăpezi de cântec şi crânguri de păsări aurii, iar când se vredniceşte şi la munca de artist tapiser fără îndoială că succesul îi aparţine”.

Artista a participat cu numeroase expoziţii personale şi de grup în ţară şi străinătate, la Saloane Internaţionale de Artă Plastică şi Expoziţii itinerante, multe dintre lucrările sale regăsindu-se în colecţii particulare şi publice din întreaga lume.

Expoziţia va fi însoţită de un moment special, un recital vocal – instrumental, oferit vizitatorilor la vernisaj de artistele Irina Ionescu (soprană) şi Cornelia Marinescu (harpă).

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 18 aprilie 2013, ora 14.00, la Muzeul Costumului Popular, secţie a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, situat în Palatul Parlamentului, Corpurile A3 şi F, str. Izvor nr. 2-4, sector 4, Bucureşti.

Expoziţia poate fi vizitată zilnic, între orele 09.00-17.00, de marţi până duminică.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.