Muzeul Național al Țăranului, printre câștigătorii concursului "Cele mai frumoase cărți din România"

Muzeul Național al Țăranului Român se află printre câștigătorii concursului național de design de carte „Cele mai frumoase cărți din România”, ediția 2013.

Arta trecerii, albumul realizat de Șerban Anghelescu, Cosmin Manolache și Lila Passima, concept grafic și imagine de Lila Passima, layout și prepress de Adrian Nițu, publicat la Editura Martor a MNȚR, se află pe lista celor 39 de cărți câștigătoare, alese din 174 de cărți înscrise în competiție de către editurile, graficienii sau designerii de carte din România și Republica Moldova.

Arta trecerii cuprinde eseuri despre trecere – schimbare dramatică ce include, dincolo de riturile de trecere propriu-zise, literatura sacră și profană ca sursă a experiențelor inițiatice, schimbarea de paradigmă științifică, revoluția socială, experiența personală, exilul, detenția, deportarea, ceremoniile de absolvire și de admitere în școlile superioare, inaugurarea etc. Cartea poate fi cumpărată de la librăria Muzeului Țăranului la prețul de 34,50 lei.

Membrii juriului au fost: Matei Câlția, Radu Manelici, Alexe Popescu, Raluca Bem Neamu, Anamaria Pravicencu, Vlad Arghir și Géraldine Lay (Franța).

În perioada 9-13 Octombrie, cărțile câștigătoare vor fi expuse în Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt, cel mai important târg de carte din lume, în pavilionul României. Cu această ocazie, Asociația pentru Performanță și Cultură, în parteneriat cu Federația Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii, organizează un eveniment special de vernisaj a celor mai frumoase cărți românești, în data de 10 octombrie, la ora 16.00, la care sunt invitați membri ai Federației Editorilor din Europa.
Volumele câștigătoare vor reveni în țară și vor fi prezentate publicului român într-o expoziție, în perioada 4-8 noiembrie 2013, la UNAgaleria, în București. În cadrul vernisajului expoziției, vor fi anunțate cele 6 premii acordate de juriu – Premiul I, Premiul II și Premiul III și 3 premii speciale: – Premiul pentru cea mai bună ilustrație, – Premiul pentru cea mai frumoasă carte pentru copii, – Premiul pentru carte obiect / bibliofilă (pentru categoria specială a acestor lucrări, jurizate separat, în acest an).

Toate cărțile câștigătoare vor reprezenta România în competiția internațională de design de carte Best Book Design from All Over the World, la Târgul de Carte de la Leipzig, ediția 2014, și vor fi incluse în expozițiile organizate de Stiftung Buchkunst.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.