Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Muzică pentru toate gusturile la Festivalul “Hermannstadtfest”

Publicat: luni, 11 iunie 2018

Festivalul unde s-au lansat nume celebre precum Lorelai Moșneguțu, câștigătoare la Românii au talent,,Teodora Sava semifinalista la X factor și Ilinca Bacila participanta la Eurovision 2017  a ajuns la cea de-a șasea ediție.

Festivalul Internațional “Hermannstadtfest”este organizat de Asoc. Domy Music Star, Palatul Copiilor Sibiu, Arhiepiscopia Sibiu și Cercul Militar.

Peste 100 de tineri participă în acest an la Festivalul Internațional “Hermannstadtfest”, care va avea loc în perioada 22-24 iunie 2018, la Cercul Militar Sibiu.

La fel ca în fiecare în an, organizatorii au pregătit o serie de surprize. Întregul festival va fi dedicat Centenarului Marii Uniri și se urmăreşte  promovarea și păstrarea tradițiilor culturale atât ale României cât și ale altor popoare. Invitații în spectacol vor fi câștigători de trofee din edițiile anterioare şi artişti consacraţi. Vor participa Dominique Simionescu, Mihai Teacă, Eveline Buta, Gheorghe Fălămaș, Ileana Șipoteanu, Stela Enache, Lorelai Moșneguțu

În 22 iunie vor cânta Formația Corală, alături de Muzica Militară a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” . În 23 iunie, Cenaclul Lumină Lină condus de preot Cătălin Dumitrean, cu participarea extraordinară a preotului Doru Gheaja, vor susține un miniconcert de piese patriotice. Mai mult, va fi și o secțiune specială, prin care se dorește să se aducă în atenția concurenților, însoțitorilor și publicului, activitatea compozitorilor Dumitru Lupu, Florin Bogardo și a artistei Stela Enache.

Pentru că în timpul festivalului are loc și Ziua Internațională a Iei, prezentatoarele vor purta ii stilizate realizate de Armonia IA-Sibiu.

”În cele două zile de concurs, se va organiza și pentru spectatori un concurs rebusistic. Se vor oferi spectatorilor cate un rebus despre piesele lui Dumitru Lupu si lui Florin Bogardo. Rebusurile sunt realizate de d-ra prof. Alexandra Veronica Stroe. Se va realiza o revistă rebusistică cu rebusuri despre artiștii sibieni  Adrian Ordean, Elena Cârstea, Ioan Gyuri Pascu, dar si despre cei doi omagiați ai festivalului, Dumitru Lupu si Florin Bogardo.Vor fi și două rebusuri despre România”, spune Daniela Simionescu, directorul Festivalului

In 23 iunie va avea loc seminarul „Igiena vocală pentru cântăreți” susținut de d-na doctor foniatru Rodica Mureșan. Se vor discuta principalii factori de risc în apariţia problemelor vocale, modalităţile de menţinere a sănătăţii vocale, precum și tehnici de îmbunătățire a calității vocii

În ziua galei, vor susține recital câștigătorii de trofee de anul trecut respectiv Andreea Dobre, Nicoleta Maftei, Carmelina Burdeniuc.

Din juriul acestui concurs vor face parte nume sonore din domeniul muzicii românești, profesori din țară sau străinătate, muzicologi, producători muzicali, impresari și oficialități locale, directori de festivaluri din străinătate, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Sibiu și ai autorităților locale. Juriul va fi compus din 15 membri. Președintele juriului, și președinte de onoare al festivalului, va fi dl. Adrian Ordean, care este originar din Sibiu.

Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu si de Consiliul Județean Sibiu..

Evenimentul este sustinut si promovat de radio România Regional si Radio Trinitas.

 

Intrarea publicului este liberă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=99109

Publicat de la data iun. 11 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 februarie 2020, 20:22
 

VSV
Noros
7°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 4°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 81%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:07
Apus: 17:52
Prognoza 22 februarie 2020
Zi
 

NNE
Predominant înnourat
11°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SV
Predominant senin
2°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 266.154 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team