Năstase: PNL spune că Guvernul Ponta nu are legitimitate, dar Cabinetul Tăriceanu a fost în aceeaşi ipostază

Liberalii consideră că noul guvern Ponta nu are legitimitate pentru că votul din 2012 s-a dat pentru coaliția USL (PSD + PNL). Dar și guvernul Tăriceanu a fost desemnat de o coaliție (Alianța PDL – PNL), scrie Adrian Năstase pe blogul său. A fost guvernul liberal, în perioada 2007-2008, în condițiile excluderii PDL de la guvernare, un guvern nelegitim, se întreabă fostul premier.

Năstase a declarat că fundamentele pe care ar fi fost adus Klaus Iohannis nu ar fi chiar reale.

„Unii regretă neintrarea în guvern a lui Klaus Johannis, spunând că un neamț ar fi oferit garanția respectării cuvântului dat (“Ein Mann, ein Wort”). Experiența mea cu Klaus Johannis este însă diferită. În 2004, PSD avea un acord politic cu Federația Democrată a Germanilor (FDGR). Un acord de colaborare și de susținere reciprocă. La guvern, făcusem eforturi mari (inclusiv susținerea financiară dar și internațională) pentru acceptarea Sibiului drept capitală culturală europeană. Am fost surprins când, ieșind de la ședința de guvern în care aprobasem aceste lucruri, Johannis a declarat că el îl susține, la președinție, pe Stolojan. Apoi, desigur, a votat cu Băsescu. Mi s-a părut, ca partener, lipsit de fair play”, scrie Adrian Năstase pe blog.

Fostul premier crede că liderul liberalilor a construit un Big Brother, guvernarea PSD din 2001 – 2004.

„În lipsă de idei, Crin Antonescu a construit un nou Big Brother – guvernarea PSD din 2001-2004. A folosit această formulă de 5-6 ori în ultimele zile. “Să fim atenți – repetă el – ca Ponta, în loc să ne ducă în 2015 (cu el președinte?) să nu ne ducă înapoi la perioada 2001-2004″. Cred că Antonescu a devenit nostalgic. El își aduce aminte, probabil, cu tot mai multă insistență, de perioada în care el îl susținea pe Băsescu să ajungă președinte. El încă nu a înțeles că ceea ce au trăit românii în ultimii zece ani i se datorează, într-o anumită măsură. Dacă dorește să facă, însă, un recurs la memorie, poate sugerează noului guvern să ia modelul guvernelor CDR din 1997-2000, guverne din care a făcut și el parte și care, înțeleg, au fost mai performante”, mai spune Adrian Năstase.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.