Ne plac tuturor, dar ce știm despre ele? Gogoșile

La 22 iunie 1874 a fost creată prima gogoașă în formă de inel. Obiceiul prăjirii bulelor de aluat în grăsime încinsă aparține, după câte se pare, olandezilor, care au adus cu ei tehnica gogoșilor și în Statele Unite. Exista însă o problemă: preparatele nu se coceau niciodată suficient în centru.

Soluția ingenioasă a fost găsită de căpitanul Hanson Crockett Gregory, fiul lui Elizabeth Gregory, renumită în New England pentru gogoșile sale delicioase. Înaintea plecării într-un lung voiaj pe mare, doamna Gregory i-a pus fiului său câteva gogoși pentru drum împreună cu rețeta pentru ca acesta să-și poată prepara singur delicioasele produse. Căpitanul se pare că avea dificultăți în a cârmui vasul și a mânca din gogoașă în același timp.

Atunci i-a venit ideea de a-și trece degetul prin mijlocul gogoșii. Încântat de descoperirea sa, i-a cerut bucătarului să-i prepare numai astfel de gogoși cu formă inelară.

Noul model de gogoașă a devenit popular imediat, în Statele Unite cel puțin. În timpul Primului Război Mondial, gogoașa își câștigase deja statutul de preparat favorit al americanilor. Pentru a satisface cererea din ce în ce mai mare de gogoși, un emigrant rus, Adolph Levitt, a confecționat prima mașină de făcut gogoși, iar în anii ’40 și ’50 au fost lansate lanțuri de localuri celebre astăzi în toată lumea, care se ocupau cu prepararea diferitelor sortimente de gogoși.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.