Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Negociatorul-şef al UE pentru Brexit: „Nu este posibilă” o perioadă de tranziţie cu durată nedeterminată

Publicat: marți, 27 februarie 2018

„Nu este posibil” să fie luată în calcul o perioadă de tranziţie fără dată limită după separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană (UE), programată pentru sfârşitul lui martie 2019, a estimat marţi negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, informează AFP şi Reuters.

„Am propus în mod logic ca aceasta (perioada de tranziţie) să se încheie la 31 decembrie 2020, dar Marea Britanie, se pare, doreşte să păstreze deschisă această dată, ceea ce nu este posibil”, a declarat Barnier, la finalul unei reuniuni cu miniştrii afacerilor europene ai statelor membre ale UE.

Michel Barnier a avut o reuniune marţi cu miniştrii din cele 27 de ţări, în numele cărora el negociază cu Londra, reuniune asupra stadiului acestor discuţii şi textului ce urmează să fie publicat miercuri, prima schiţă juridică a „acordului de retragere” a Marii Britanii din UE.

Acest text va conţine textul acordului încheiat în decembrie între cele două părţi cu privire la trei subiecte-cheie ale separării: soarta cetăţenilor expatriaţi, reglementarea financiară a separării şi viitorul frontierei irlandeze.

El trebuie, de asemenea, să organizeze perioada de tranziţie post-Brexit dorită de Londra, pentru a evita consecinţele unei rupturi prea brutale, aşteptând să fie încheiate acorduri comerciale între UE şi Marea Britanie.

„Este clar că perioada de tranziţie trebuie să fie scurtă, am propus 21 de luni pentru a ne opri” la bugetul plurianual al UE, în vigoare până la sfârşitul lui 2020, a amintit negociatorul european. „Aşteptăm (de la partea britanică) declaraţii conform cărora s-ar putea să nu fie fixat un termen” precis pentru această perioadă, lăsând-o deschisă în acordurile ce urmează, a adăugat Barnier înainte de a respinge această posibilitate.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=92899

Publicat de la data feb. 27 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 ianuarie 2020, 14:42
 

V
Predominant însorit
3°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1040 mb
Umiditate: 69%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:45
Apus: 17:09
Prognoza 22 ianuarie 2020
Zi
 

VSV
Predominant însorit
8°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

SV
Predominant senin
-3°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 257.339 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team