Negocierile de pace israeliano-palestiniene, reluate în Statele Unite

Echipa israeliană și cea palestiniană de negociatori ajung luni la Washington, pentru discuții preliminare privind o reluare formală a negocierilor de pace, după mai mulți ani de înghețare a acestora, dar ambele părți au ținut să sublinieze nenumăratele obstacole aflate în calea unui acord final.

Negociatorul-șef israelian Tzipi Livni a declarat în dimineața de luni, în timp ce se pregătea să plece la Washington, că negocierile vor fi complexe, dar că există speranță.

Negociatorii palestinieni au pornit către Washington, după ce guvernul israelian a acceptat cererea de eliberare a 104 prizonieri palestinieni, după ce unii dintre aceștia petrecuseră mai multe decenii în închisoare.

Președintele israelian Shimon Peres s-a declarat încântat de reluarea negocierilor, calificând aceasta drept o „zi specială”.

O declarație emisă de Departamentul american de Stat precizează că Secretarul de Stat John Kerry a discutat cu liderii israelieni și cu cei palestinieni și a „prezentat personal invitația către cele două părți de a trimite delegații la nivel înalt la Washington pentru reluarea negocierilor”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.