Neîndepărtarea ţurţurilor, sancţionată cu amenzi

În această perioadă, în contextul prognozatei creşteri a temperaturilor, țurțurii formaţi la nivelul acoperişului clădirilor reprezintă un real pericol pentru pietoni.

Astfel, Primăria Sectorului 4 reaminteşte persoanelor fizice şi juridice că, în baza HCGMB nr. 120/2010 şi a HCL Sector 4 nr. 22/2007, au obligaţia să-i îndepărteze, cât şi să degajeze gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firme, curţilor şi terenurilor deţinute.

Într-o primă etapă, Autoritatea Locală a informat toate cele peste 1.600 de asociaţii de proprietari, dar şi societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe raza Sectorului 4, solicitându-le să ia măsurile necesare, în vederea evitării unor accidente.

În prezent, inspectorii Primăriei Sectorului 4 sunt prezenţi în teren, pentru a verifica dacă cei atenţionaţi respectă obligaţiile ce le revin în acest sens şi pentru identificarea eventualelor abateri de la prevederile legale.

Ignorarea respectivelor prevederi de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice, amenzile se încadrează între 500 lei şi 2.000 lei.

„Fac apel la spiritul civic al cetăţenilor să intervină de urgenţă pentru îndepărtarea ţurţurilor şi pentru degajarea trotuarelor de zăpadă şi gheaţă. Sunt măsuri care trebuie adoptate, pentru a preîntâmpina producerea unor accidente nedorite. Consider că trebuie să ne îngrijim în aceeaşi măsură de zona din imediata apropiere a locuinţei, ca şi de propria noastră gospodărie”, a spus primarul Cristian Popescu- Piedone, Primarul Sectorului 4.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.