Nesincronizare (Bad Timing) by Remus CERNAT (43)

EXCLUSIVITATE

Este vorba despre trădare, gelozie, iubire pătimașă …fără Dumnezeu! Când iubirea are Dumnezeu nu se ajunge la omor!

În primul rând, NU EXISTĂ IUBIRE ADEVĂRATĂ FĂRĂ GELOZIE!!! Cum îți manifești gelozia? Cum o ții în frâu? Cum o maschezi ca să nu pari disperat? Asta e altă poveste! Dar ca să vă spun și povestea asta, trebuie să acceptați că nu există Iubire Adevărată fără gelozie! Iubirea Adevărată, nu spoiala aia care seamănă cu iubirea, surogatul ăla comod care se activează doar la erecții. Există o singură formă de iubire fără gelozie, Iubirea Dumnezeiască …. De care sunt capabili doar câțiva laici!… îi numeri pe degetele de la o mână!…ciungă! …Eu vorbesc de iubirea comună dintre un bărbat și o femeie! În care trebuie să te prefaci că-i dai libertate maximă… În care, cică, nu te afectează ședințele lui prelungite din fiecare sâmbătă, plecările lui dese în interes de serviciu  (de obicei, când are o nouă secretară), serile de meci prelungite cu băieții până la 4,00-5,00 dimineața, amabilitatea lui excesivă cu toate vecinele tinere SAU duminica fetelor în care se compară/dezbat la sânge noile experiențe și în care, spre final, se cheamă maseuri, ținutele exagerat de decoltate, mulate pentru birou/stradă/piață, privirile galeșe flirtuante, de târfă proastă, de câte ori apare un nou macho în grup …

 

Am o grămadă de prieteni/cunoștințe care și-au acordat libertate maximă! Mai devreme sau mai târziu (de obicei, mai devreme) praful și pulberea se alege de relația lor! …pe sistemul “las-o să se ducă unde vrea ea, dacă se întoarce înseamnă că e a ta, că tot pe tine te iubește, dacă nu se întoarce înseamnă că nu a fost a ta niciodată!”. Ce bullshit puturos de esență sofistă! Păi cui îi pasă dacă se întoarce odată ce-a plecat fără să mă anunțe, fără să-mi ceară permisiunea?! Ducă-se învârtindu-se! Cui îi pasă că dobitocul se întoarce spășit de la curve plin de regrete …și de gonoree!? Creștinește vorbind (a se citi, teoretic) ar trebui să iertăm aproapelui de 70 de ori câte 7! E o parabolă pentru “Totdeauna”!!!  Hmmm… Greeeuuu!

Acum să ne întoarcem la condiția noastră pământeană/neputincioasă/meschină/răzbunătoare! De ce meschină? Păi suntem extrem de răzbunători și degrabă vărsătoriu de sânge (nu știu cât de nevinovat) pentru fapte pe care le-am săvârșit și noi de ATÂTEA ori, dar n-am fost prinși! …. Cum spun fetele cool: “Înțeleg să-l înșel eu, dar și el!!?”

Sunt o infinitate de interpretări la speța noastră … Și ea și el pot fi vinovați … Eu însă, ca un  gentilom conștiincios, îmi fac mea culpa și aleg varianta în care ne căim pentru păcatele noastre!

Tocmai când se pregătea să-și recunoască derapajul sexual, când se pregătea să o asigure că numai pe ea o iubește, cealaltă neînsemnând nimic, când totul se pregătea să revină la normal … se trezește cu un cuțit în spate! Înainte să deschidă gura! Ea tocmai descoperise o scrisoare în care soțul ei cerșea distrus iubirea  amantei…

Nu ai cum să faci o bădărănie ca asta fără să plătești!…încă din viața asta! Așa că e mai bine să cugetați MULT înainte de a o comite! Oare merită?!?

Ps: La ce bădărănie mă refer? La AMBELE…(și la adulter și la crimă)

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.