Nicolăescu are în vedere un alt sistem de plată a medicilor

 Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, are în vedere un alt sistem de plată a medicilor, iar criteriile vor fi bazate pe competență și performanță, spune ministrul.

„Un asemenea proiect de lege este astăzi, aş spune, într-o fază mai avansată, avem deja un draft şi urmează informal să discutăm asupra lui. Probabil la sfârşitul lunii mai începutul lunii iunie va fi gata forma finală şi apoi să fie supusă dezbaterii publice”, a precizat Nicolăescu.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Sănătății, una dintre problemele sistemului santiar este percepția. Astfel, medicii trebuie ” încurajați și sprijiniți de societate”, a afirmat liberalul.

„Medicii trebuie încurajaţi, trebuie sprijiniţi de societate, merită din plin tot respectul nostru, al pacienţilor şi al cetăţenilor simpli. Ca ministru al Sănătăţii şi ca economist sunt de părere că banii investiţi în sănătate nu sunt doar cheltuieli, ci sunt investiţii în capitalul uman şi în acelaşi timp în viitorul României. Din punct de vedere economic, consecinţa migraţiei forţei de muncă , mai ales în cazul cadrelor medicale, este pentru ţara exportatoare o reducere a potenţialului de creştere economică pe termen mediu şi lung. Suntem în discuţii pentru o decizie extraordinar de importantă pentru România, şi anume să ducem în subordinea universităţilor spitalele clinice, astfel încât acolo să se desfăşoare un proces integrat între pregătire, muncă şi realizarea actului medical. Cred că în câţiva ani un asemenea proces se va vedea atât în îmbunătăţirea modului în care se realizează serviciile medicale pentru pacienţi cât şi în creşterea încrederii şi satisfacţiei medicilor în sistemul sanitar românesc”, a arătat acesta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.