Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Nicolăescu are în vedere un alt sistem de plată a medicilor

Publicat: marți, 02 aprilie 2013

 Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, are în vedere un alt sistem de plată a medicilor, iar criteriile vor fi bazate pe competență și performanță, spune ministrul.

„Un asemenea proiect de lege este astăzi, aş spune, într-o fază mai avansată, avem deja un draft şi urmează informal să discutăm asupra lui. Probabil la sfârşitul lunii mai începutul lunii iunie va fi gata forma finală şi apoi să fie supusă dezbaterii publice”, a precizat Nicolăescu.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Sănătății, una dintre problemele sistemului santiar este percepția. Astfel, medicii trebuie ” încurajați și sprijiniți de societate”, a afirmat liberalul.

„Medicii trebuie încurajaţi, trebuie sprijiniţi de societate, merită din plin tot respectul nostru, al pacienţilor şi al cetăţenilor simpli. Ca ministru al Sănătăţii şi ca economist sunt de părere că banii investiţi în sănătate nu sunt doar cheltuieli, ci sunt investiţii în capitalul uman şi în acelaşi timp în viitorul României. Din punct de vedere economic, consecinţa migraţiei forţei de muncă , mai ales în cazul cadrelor medicale, este pentru ţara exportatoare o reducere a potenţialului de creştere economică pe termen mediu şi lung. Suntem în discuţii pentru o decizie extraordinar de importantă pentru România, şi anume să ducem în subordinea universităţilor spitalele clinice, astfel încât acolo să se desfăşoare un proces integrat între pregătire, muncă şi realizarea actului medical. Cred că în câţiva ani un asemenea proces se va vedea atât în îmbunătăţirea modului în care se realizează serviciile medicale pentru pacienţi cât şi în creşterea încrederii şi satisfacţiei medicilor în sistemul sanitar românesc”, a arătat acesta.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=3682

Publicat de la data apr. 2 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 septembrie 2019, 2:28
 

N
Senin
16°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 67%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:55
Apus: 19:25
Prognoza 17 septembrie 2019
Zi
 

V
Predominant însorit
31°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

V
Predominant senin
15°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.946 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team