Noaptea Muzeelor 2017

Noaptea Muzeelor va avea loc în 2017 pe 20 mai. 

   Atunci, muzeele din Romania îşi vor deschide porţile alături de alte câteva mii de instituţii similare din întreaga Europă. Data evenimentului este aleasă de Ministerul Culturii din Franţa şi este preluată de fiecare ţară în parte.

   Ediţia din acest an va aduce mai multe surprize la Bucureşti.

   Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) propune un proiect propriu complex – un concept original „muzeul în continuă transformare”. Noul concept de muzeu va fi lansat oficial în perimetrul extins al Nod Makerspace, la două luni după Noaptea Muzeelor 2017, dar va debuta chiar pe 20 mai cu o expoziţie dedicată diferitelor tipuri de locuire în Bucureştiul ultimilor 70 de ani.

   Şi pentru că dialogul devine tema centrală a poveştii propuse de Noaptea Muzeelor la această ediţie, el va putea fi extins şi în primul „spaţiu — cafenea” al evenimentului.

  „Cafeneaua” va funcţiona în perioada premergătoare Nopţii Muzeelor, 15 — 19 mai, în cadrul Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi”. Dragoş Neamu, manager proiect, RNMR şi iniţiatorul Nopţii Muzeelor în România, spune că acesta este spaţiul perfect pentru a facilita dialogul dintre muzeografi şi public.

   Cei interesaţi vor putea descoperi lucruri interesante despre viaţa muzeelor şi vor putea socializa la o cafea şi în preajma deliciilor inventate special pentru eveniment.

Sursa: Edu News

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.