Noi confruntări între poliție și protestatari în Ucraina

Demonstranții de la Kiev au atacat, din nou, membrii forțelor de ordine, lovindu-i cu pietre, aceștia răspunzând cu gaze lacrimogene, în timp ce parlamentarii opoziției încearcă să blocheze activitatea legislativului.

Sute de protestatari au declanșat un atac asupra poliției, în mai multe locații din centrul Kievului. Aceștia au scos pietre din carosabil, aruncând cu acestea în forțele de ordine. De asemeni, demonstranții au aruncat și petarde și grenade fumigene în direcția polițiștilor.

Un cocktail Molotov a fost lansat înspre sediul central al Partidului Regiunilor, din Kiev, declanșând un incendiu în interiorul clădirii.

Polițiștii folosesc gloanțe de cauciuc împotriva demonstranților, care au capturat mai multe camioane, blocând arterele care duc spre centrul Kievului și incendiind vehiculele.

Cel puțin trei polițiști au fost răniți în violențele de marți, de la Kiev, iar un protestatar și-a pierdut o mână în urma exploziei unei grenade.

Ofițerii din cadrul trupelor speciale Berkut, din cadrul poliției, au fost trimiși în apropierea sediului parlamentului. Poliția folosește megafoane, cerând demonstranților să înceteze violențele. Mai mulți reporteri aflați în mijlocul evenimentelor au avut de suferit din cauza gazelor lacrimogene.

Protestatarii au incendiat anvelope pe mai multe artere care duc spre sediul parlamentului și au declarat că sunt pregătiți să năvălească în clădirea în care parlamentarii dezbat o reformă constituțională.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.