Noi, îndatoraţii.

Auzim tot mai des în ultima vreme cum şefi ai instituţiilor de credit internaţionale se declara îngrijoraţi de riscul creşterii gradului de îndatorare a României.                     FMI, duşmanul care „suge sângele boborului” pe internet, prin credite şi dobânzi sângeroase, avertizează depăşim deficitul de 3 la sută adică ne arată cu degetul acela, nu ne mai da bani pentru paranghelii, şi mărirea îndatorării e periculoasă.
În schimb prietenii noştri din guvern, binefăcătorii noştri, ne spun nu ne vom împrumută dar dacă vedem câtă opoziţie internă există în coaliţia de guvernământ, ne îndoim cu îndreptăţire.
Cine e omul rău şi cine e omul bun? Iată întrebarea! realitatea e una: ne-am împrumutat anual cu 3 la sută din PIB plătim funcţionarea statului.
UE ne avertizează şi ea, cu acelaşi deget ameninţător în sus nu va permite facem caritate pe bani împrumutaţi. Guvernanţii noştri sunt, în numele nostru, în mod oficial niştecerşetori care dau de pomană. Dacă îi judecăm după declaraţia de avere, e drept nu merită calificativul din domeniul definirii pauperităţii , tot noi îl merităm. Pentru cine nu ştie, în fiecare an ne împrumutăm cu 3 la sută din tot ce produce ţară asta. Înmulţiţi cu zece ani şi reiese vom fi datori cu aproape jumătate din tot ce produce naţia într-un an, cu tot cu dobânzi.
Bunicii noştri perverşi îşi pupă nepoţii în bot şi încuviinţează împuterniciţi cu probleme penale se împrumute la bănci străine în contul lor. Dar nu în contul bătrânilor cial nepoţilor doar ei vor plăti când vor putea munci!
Oare ce mai înseamnă astăzi vânzarea de ţară? întreb şi eu prostul. Urlăm suntem împotriva bancherului Soros, a FMI şi ne împrumutăm împotriva recomandărilor lor, în fiecare an mai mult cu 3 la sută din PIB de când ne ştim liberi.De la moartea lui Ceauşescu care şi el ne-a împrumutat,a pierdut banii şi i-a restituit fără -i folosească,înainte de termen. Noi una urlăm şi alta facem. Asta e la noi responsabilitatea cuvântului spus!

Adrian Onicescu
Foto: Cornel Gingarasu

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.